Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

duhul ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

duhul, -lü anlamı
is. (duhu:l) esk. Girme, giriş.

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

duhul anlamı
< Ar. duhûl askerlik görevi için askerlik şubesine teslim olma

duhul eş anlamlısı

giriş
is. 1. Girme işi: "Hattın hizmete girişinden az sonra savaş başladı." -A. Kutlu. 2. Bir yapıda içeri geçilen yer, methal, antre: Evin girişi pek dar. 3. ed. Bir eserin konusunu tanıtarak kolay kavranmasını sağlayan, ön sözden sonra yer alan bölüm, methal. 4. Bir anlatımda gelişme bölümüne hazırlık yapmayı sağlayan bölüm, girizgâh. 5. Bir bilime hazırlık amacıyla yazılan eser: Dil bilimine giriş. 6. müz. Bir müzik parçasında baştaki bölüm, methal.

"duhul" için örnek kullanımlar

Batıda çökmüş olan sağlık sistemlerine, özel sektörümüzle ve uyandırılabilecek devlet eşgüdümüyle çok rahat duhul edebilmemizin yıllık pastası 10 Milyar Dolar.
Health care systems in the West has collapsed, the cooperation of the private sector in the state of awakened very comfortable and we'll anatomical virgin cake 10 billion dollars annually.
Kaynak: acikgazete.com
Ayrıca pürenin tüketimi konusunda ek bir madde kullanmak istemeyen sadecilerin de otomatikman duhul olduğu mezhep kabul edilir.
Kaynak: Kutsal Patates Püresi Dini
TUSAŞ AgustaWestland ASELSAN | ilk uçuş 28 Eylül 2009 | hizmete giriş 2012 sonu, 2013 başında Erken duhul helikopterleri envantere girecek. |
Kaynak: TAI/AgustaWestland T-129
Seyyid olmayan seyyidim ve seyyid olan degilim diyenler, ikisi de günahkar ve duhul ve huruc (isyan) haram oldukları gibi...
Kaynak: İmam Mehdi

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.