Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

düzenleyici ve denetleyici kurumlar ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

BSTS / İktisat Terimleri Sözlüğü

düzenleyici ve denetleyici kurumlar anlamı İng. regulatory and supervisory agencies, regulative bodies
Serbest piyasa ekonomisinde etkinlikte bulunan işletmelerin, tüketicilerin hak ve çıkarlarını korunmak, piyasayı düzenlenmek, denetlenmek, piyasayı rekabet esasları çerçevesinde işler duruma getirmek, bu çerçevede denetleyici ve gerekiyorsa yaptırımlar uygulamak amacıyla bağımsız idari nitelikli olarak kurulan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, Rekabet Kurumu, Kamu İhale Kurumu gibi kurumlar.

"düzenleyici ve denetleyici kurumlar" için örnek kullanımlar

Bankaları çok yakından izleyen düzenleyici ve denetleyici kurumlar arasında daha yakın işbirliği yapılmasını istiyoruz.
Banks are very closely following the close co-operation between regulatory and supervisory agencies want.
Kaynak: ekonomi.haberturk.com
"Düzenleyici ve Denetleyici Kurumlar" maddesinde uzlaşma sağlanamayan toplantıda, TRT ile ilgili madde üzerinde de genel görüşme yapıldı.
"Regulatory and Supervisory Agencies of" reconciliation be obtained at the meeting, the general meeting was held on the substance of the TRT.
Kaynak: bursahakimiyet.com.tr
"Kamu Denetçiliği" maddesinin görüşmelerine devam etti; "Düzenleyici ve Denetleyici Kurumlar ve İdari Denetim Kurumları" başlıklı maddenin de müzakerelerine başladı.
"Ombudsman", article talks continued, "Regulatory and Supervisory Agencies and Administrative Audit Institutions titled" also began negotiations for the substance.
Kaynak: haberler.com
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.