Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

eğrelti otu zehirlenmesi ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

BSTS / Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Terimleri Sözlüğü

eğrelti otu zehirlenmesi anlamı İng. bracken poisining
Bu yem bitkisi fazla tüketildiğinde taşıdığı siyanogenetik glikozit, aplastik anemi faktörü, kan işemeye yol açabilen ve karsinojenik maddeler nedeniyle çeşitli sağlık sorunlarına yol açan, taşıdığı tiyaminaz nedeniyle tiyamin eksikliğinin görülmesiyle belirgin, özellikle sığırlarda görülen zehirlenme.

BSTS / İç Hastalıkları Terimleri Sözlüğü

eğrelti otu zehirlenmesi anlamı Lat.pteridium aquilinum intoxication
Eğrelti otunda bulunan tiaminaz enziminin B1 viTaminini parçalamasıyla oluşan bir zehirlenme türü, enzootik hematüri, hematüria vezikalis bovis. Atlarda akut zehirlenmeye neden olur. Erişkin sığırlarda görülen Haematuria vesicalis bovis eğrelti otunun bulunduğu meralarda yıllarca kalan sığırlarda, en fazla 6-12 yaş öküz ve ineklerde görülen özellikle idrar kesesinde karnabahar görünüşünde biçimlenen tümörlerin neden olduğu kanama belirtileriyle karakterize zehirlenme.

BSTS / Patoloji Terimleri Sözlüğü

eğrelti otu zehirlenmesi anlamı İng. Pteridium aquilinum poisoning
Sığırlar tarafından eğrelti otunun tüketilmesi sonucu oluşan, trombositopeni, agranülositozis ve anemi gibi kan tablosundaki bozuklukların yanı sıra, burun ve döl yolu mukozasında kanama, kan işeme ve idrar kesesi tümörleriyle belirgin akut veya kronik seyirli zehirlenme.
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.