Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

erinç ne demek?

 - 3 sözlük, 4 sonuç.

Divanü Lügati't-Türk

erinç anlamı
olur ki, belki
erinç anlamı
nimet, bolluk

Güncel Türkçe Sözlük

erinç, -ci anlamı
is. Hiçbir eksiği, üzüntüsü ve acısı olmama durumu, dirlik, rahat, huzur: "Değiliz, erinç içinde değiliz biz, erinç içinde olmayı da aramıyoruz, dilemiyoruz." -N. Ataç.

Kişi Adları Sözlüğü

Erinç anlamı Köken: T.
Cinsiyet: Kız
Dirlik, rahat, huzur.
Cinsiyet: Erkek
Dirlik, rahat, huzur.

erinç eş anlamlısı

dirlik
is. 1. Yaşayış, hayat, sağlık, varlık, geçim. 2. Huzur, erinç: "Madem birsin, birlik olsun / Dilde, dinde, milliyette / Murat et de dirlik olsun / Baştan başa cemiyette" -O. S. Orhon. 3. tar. Osmanlı Devleti'nde bir hizmete karşılık olmak üzere bir kimseye devletçe verilen aylık veya bir yere bağlı gelir: "Zaten onun için, hazinelerin, varlıkların, dirliklerin ne değeri vardır." -S. Ayverdi.
huzur
is. (huzu:ru) 1. Dirlik, baş dinçliği, gönül rahatlığı, rahatlık, erinç: "Fakat böyle bir zevk ve huzurun devam ve bekası olamaz." -N. F. Kısakürek. 2. Ön, yan, kat, makam, yamaç: "Ertesi sabah tutukluyu huzuruna çağırtıp ona düşüncesini söylediğinde hiç beklemediği bir karşılık aldı." -İ. O. Anar. 3. esk. Bir yerde bulunma: Bu sorunun konuşulması için sizin huzurunuz şarttır. 4. esk. Padişah katı: Huzura çıkmak.
rahat
is. 1. İnsanda üzüntü, sıkıntı, tedirginlik olmama durumu, huzur: "Eniştem de üşengen bir adamdır, rahatı kaçar diye üstüne düşmedi." -M. Ş. Esendal. 2. sf. Üzüntü, sıkıntı ve tedirginliği olmayan: "Ben o kadar rahatım, öyle okşayıcı, huzur ve mutluluk verici tatlı rüzgâr karşısındayım ki..." -R. H. Karay. 3. sf. Sıkıntı veya yorgunluk, tedirginlik vermeyen: "Ben sana güzel ve rahat bir oda hazırlattım." -P. Safa. 4. sf. Aldırmaz, gamsız: Rahat adam. 5. zf. Kolay bir biçimde, kolaylıkla: "İstersen beraber gidelim. Haydi al torbanı. Bir saatte rahat varırız." -M. Ş. Esendal. 6. ünl. "Hazır ol" durumunda bulunanlara, oldukları yerde serbest bir durum almaları için verilen komut.

"erinç" için örnek kullanımlar

Büyükaşık, Erinç.
Büyükaşık, Erinc.
Kaynak: blog.radikal.com.tr
Başta da belirttiğim gibi, Ermenistan'da sandıktan, "mevcudun devamı, geçim, erinç" anlamına gelen "dirlik" çıktı.
As I mentioned at the beginning, Armenia, chests, "more attendees, livelihoods, SrinS", meaning "harmony" was released.
Kaynak: haberturk.com

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.