Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

esirgemek ne demek?

 - 5 sözlük, 5 sonuç.

Divanü Lügati't-Türk

esirgemek anlamı
acımak, eseflenmek

Güncel Türkçe Sözlük

esirgemek anlamı
(-i, -den) 1. Korumak, himaye etmek, vikaye etmek: "Senin genç, temiz ve fedakâr ruhunu bu felaketten esirgemek isterim." -H. C. Yalçın. 2. Bir şeyi yapmaktan veya vermekten kaçınmak: "Hemşiremden esirgediğiniz şeyi ben kabul edecek kadar alçalmadım." -A. Gündüz.

Tarama Sözlüğü

esirgemek anlamı
1. Korumak, himaye etmek, sıyanet etmek. 2. Acımak, merhamet etmek.

Türkçe - İngilizce

esirgemek anlamı
fiil
1) spare
2) withhold
3) grudge
4) stint
5) begrudge

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

esirgemek anlamı
İğrenmek.

Köfünye, Larnaka -Kıbrıs

esirgemek eş anlamlısı

himaye etmek
korumak, kayırmak, gözetmek.
korumak
(-i, -den) 1. Bir kimseyi veya bir şeyi dış etkilerden, tehlikeden, zor bir durumdan uzak tutmak, esirgemek, muhafaza etmek, vikaye etmek, sıyanet etmek: "Orasını tozdan, yağmurdan korumak borcumuzdur." -O. S. Orhon. 2. Güçlü bir kimse veya kuruluş, güçsüz birini veya bir şeyi desteklemek, himaye etmek: "Beni kendi kardeşi gibi sever, babasının hışmından korurdu." -R. Enis. 3. (-i) Tehlikeye karşı denetimi altında bulundurmak, savunmak, müdafaa etmek: Yurdu korumak. 4. (-i) Tehlikeli, zararlı durumları önlemek: İlaçla meyveleri korudu. 5. (-i) mec. Bir şeyin eskimesini, yıpranmasını önlemek için gereken dikkat ve özeni göstermek: Üstünü başını biraz korusaydın bu kadar kirlenmezdi. 6. (-i) mec. Süregelen bir durumun değişikliğe uğramasını önlemek: Geleneklerini koruyorlar. 7. (-i) mec. Karşılamak, denk gelmek: Bu işin geliri masrafını korumaz.
vikaye etmek
korumak.

"esirgemek" için örnek kullanımlar

sadece thomas alva edison un bhu seyı yarattıgından bulus yaptıgından esirgemek icin yapılan birşeydir oyle ır kısı hıc yoktur ve olmamıstır.
Kaynak: Emil Berliner

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.