Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

eşkal ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

BSTS / İç Hastalıkları Terimleri Sözlüğü

eşkal anlamı İng. signalment
Hayvanın dıştan bakıldığındaki görünümü, signalement. Bir hayvanı mümkün olduğu kadar hızlı ve kesin bir biçimde belirleyen kalıcı ve değişken işaretlerin tümü anlaşılır.

Güncel Türkçe Sözlük

eşkâl, -li anlamı
is. (eşkâ:li) esk. 1. Dıştan görünüş: "Şu anda kendisinin eşkâlini bilen yüzlerce ve belki de binlerce kişi onu arıyordu." -İ. O. Anar. 2. Biçim (II). 3. Kılık.

eşkal eş anlamlısı

biçim
(I) is. Biçme işi: "Ekim biçim işlerini tamamıyla kadınlara bırakmışlardı." -Ö. Seyfettin.
biçim
(II) is. 1. Bir nesnenin dış çizgileri bakımından niteliği, dıştan görünüşü, şekil, eşkal: "İtalya elçiliği bugüne değin ilk biçimini korumuştur." -S. Birsel. 2. Yakışık alan şekil, uygun şekil: "Söylediklerimden çok, söyleyiş biçimi etkili oluyor kalabalığın üstünde." -A. İlhan. 3. Herhangi bir şeyin benzeri. 4. Sanat ve edebiyat eserlerinde dış görünüş, form. 5. Tarz: "İngiliz biçimi ceketler, sıcak iklimler için yapılmış kısa pantolonlar." -F. R. Atay. 6. bl. Yazı ve simgelerin bilgisayarda kullanılmaya elverişli çerçevesi, düzeni, format. 7. bl. Disket vb.nin bilgisayarda kullanılabilir durumu. 8. ed. Şiirlerin kuruluş ve uyak düzenlerine göre olan dış görünüşü, şekil: Gazel, mesnevi, rubai, sone birer şiir biçimidir.
kılık
is. 1. Bir kimsenin giyinişi, dış görünüşü, üst baş: "Delikanlı kopuklar, kılıklarından, giyinişlerinden belli oluyorlar." -M. Ş. Esendal. 2. hlk. Bir kimsenin resmi, fotoğraf.
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.