Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

etnografya ne demek?

 - 4 sözlük, 4 sonuç.

BSTS / Budunbilim Terimleri Sözlüğü

etnografya anlamı
bakınız» betimsel budunbilim.

Güncel Türkçe Sözlük

etnografya anlamı
is. (etnogra'fya) Kavimleri karşılaştırarak inceleyen, kültür oluşumlarını araştıran bilim, budun betimi, kavmiyat.

Türkçe - İngilizce

etnografya anlamı
isim
1) ethnography

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

etnografya anlamı Lat.ethnographia
Kavimleri karşılaştırarak inceleyen, kültür oluşumlarını araştıran bilim, budun betimi, kavmiyat: § "Hatta kendilerine bile bunu öyle anlatmış idiyse de bilahare etnografyaya ait malumatın tevessü'ü üzerine bunların ne lisanen ne kavmiyeten Rum ve Yunan olmadıkları tebeyyün ve tahakkuk eylemiştir." -Ahmet Midhat Efendi, Gönüllü, 80. § "Kafkasya murahhasları, Gürcü beyleri, türlü türlü kıyafetleriyle, uzun sofralara garip bir etnografya meşheri tenevvüü veriyordu." -Ruşen Eşref Ünaydın, C. 13, 64. § "Bu eserlerde Türkçenin muhtelif şubelerinden başka, Türk medeniyetinden, Türk etnografyasından ve tarihinden bahsolunuyordu." -Ziya Gökalp, Türkçülüğün Esasları, 6. § "Bunları, sosyolojinin muavinleri olan tarih, kavmiyat (etnografya) ve ihsaiyat (istatistik) ilimleri hazırlayarak sosyolojinin tetkikine arz eder." -Ziya Gökalp, Kürt Aşiretleri Hakkında Sosyolojik Tetkikler, 9. § "Etnografya araştırmaları, bedevilerde dahası vahşilerde kendilerine göre bir uygarlık olduğunu ortaya koydu." -Ziya Gökalp, Türk Uygarlığı Tarihi, 3. § "… Osmanlı ülkesinin etnografya çeşnicisi imiş gibi…" -Ahmet Rasim, Eşkâl-i Zaman, 29. § "Bu gün cenaze Etnografya Müzesi'ndeki geçici mezarına konulmuş bütün Ankara'nın katıldığı bir tören yapılmıştı." -Orhan Pamuk, Cevdet Bey ve Oğulları, 395.

etnografya eş anlamlısı

kavmiyat
is. (kavmiya:tı) esk. Etnografya.

"etnografya" için örnek kullanımlar

Son yıllarda Hakasya köylerinde etnografya uzmanları sadece üç ihtiyar haici buldular.
In recent years, ethnographic villages of Khakassia experts found that only three old Volumetric Flow.
Kaynak: turkish.ruvr.ru
Altıparmak, Antalya'da etnografya ve güzel sanatlar müzeleri ile yeni bir kütüphane kurma çalışması içinde olunduğunu ifade etti.
Altiparmak, Antalya, ethnography and fine arts museums and indicate the type of work setting up a new library, he said.
Kaynak: haber.stargazete.com
Mozaik, Etnografya, Savaş, Panorama, Mutfak ve Tarih Müzeleri derken sıra Gaziantep kültüründe önemli bir yeri olan Hamam Müzesi'ni kurmaya geldi.
Mosaic, Ethnography, War, Panorama, Kitchen and History Museums saying to set up as the Gaziantep Museum in Bath, which has an important place in the culture.
Kaynak: gaziantephaberler.com
Kendisinin "Türk" yerine önerilen "Türkiyeli" kavramını reddetmekle beraber "etnografya itibarıyla milliyet tespit edilmediğine" işaret etmesi önemlidir.
His "Turkish" rather than the proposed "Turkish" with rejecting the concept of "nationality were not identified as ethnography" is important to point out.
Kaynak: sabah.com.tr
Tropenmuseum (Türkçe : Tropikal Müze), Hollanda 'nın başkenti Amsterdam 'da bulunan etnografya müzesidir . Hollanda'nın en büyük müzesi
Kaynak: Tropenmuseum
konulardaki eserleri bir arada sunabileceği gibi doğa , etnografya ve havacılık gibi sadece tek bir konuyu içeren eserleri de sergileyebilirler.
Kaynak: Müze

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.