Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

figüratif ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

figüratif anlamı
sf. Betili.

Türkçe - İngilizce

figüratif anlamı
figurative

figüratif eş anlamlısı

betili
sf. İçinde insan, hayvan ve doğa ögeleri bulunan (resim veya heykel), figüratif.

"figüratif" için örnek kullanımlar

Düşüncelerimi ve duygusal deneyimlerimi, soyut ve figüratif çalışmalarla tuvale yansıtıyorum.
Thoughts and emotional experiences, abstract and figurative works on canvas reflect it.
Kaynak: gundem.milliyet.com.tr
Nurcan Giz, sulu boya, kara kalem ve yağlı boya kullanarak non figüratif resimler yapmaya başladı.
Nurcan Secret, watercolors, pencil sketches and oil paintings began using the non-figurative images.
Kaynak: haberler.com
Sanatçı, bu farklı insanlık hallerini figüratif bir anlatımla ve tuval üzerine akrilik boya kullanarak ifade etmeyi seçmiş.
The artist is a figurative expression of these different states of humanity, and have chosen to express by using acrylic paint on canvas.
Kaynak: haberler.com
Ortak üslupları Soyut Sanat ve Kübizm olan D Grubu, ilerleyen zamanda yarı gerçekçi figüratif resme ağırlık vermeye başladı.
Common styles of Cubism and Abstract Art, the D Group, later also began to weigh semi-realistic figurative painting.
Kaynak: salom.com.tr
Buz dansı, müzik eşliğinde buz zeminde yapılan figüratif buz pateni türü. 1952 yılında Dünya Artistik Patinaj Şampiyonaları kapsamına
Kaynak: Buz dansı
Odd Nerdrum (8 Nisan 1944, Helsingborg , İsveç ), Norveç li figüratif ressam. Rembrandt ve Edvard Munch ekolünün özgün bir takipçisidir.
Kaynak: Odd Nerdrum
Türkiye' de geometrik-figüratif yapımcılığın (konstruktivizim) ilk temsilcilerinden biridir. Eserlerinde kübizm etkilenmeleri de mevcuttur
Kaynak: Nurullah Berk
sorunu daha da büyümüş, resimleri karanlıklaşıp figüratif öğeleri de kapsamaya başlamıştır. 1956 'da yaptığı araba kazası sonucu ölmüştür.
Kaynak: Jackson Pollock
İstanbul'un doğasını konu alan figüratif anlayıştaki resimleriyle tanınan ressam Cevat Dereli 23 Temmuz 'da İstanbul'da öldü.
Kaynak: Cevat Dereli
Cumhuriyet dönemi anıtları, ilk defa figüratif bir anlatımla Atatürk 'ü ve kurulan yeni düzeni topluma tanıtan heykellerdir.
Kaynak: Taksim Cumhuriyet Anıtı
Dünya sanatında figüratif ekspresyonizm akımının en önemli isimlerindendir. Eserleri, varoluşçuluk düşünce sisteminin derin izlerini
Kaynak: Francis Bacon (ressam)
Serbest figüratif heykelleri ve anıt çalışmalarıyla tanınmıştır. Yaşamı: 1898'de İstanbul'da dünyaya geldi. Mahmudiye Rüştiyesi ve Ankara
Kaynak: Ratip Aşir Acudoğu
1960'ların başında ABD'li heykeltraş David Smith ile tanıştırıldıktan sonra figüratif çalışmayı bırakarak I profil çubuklar, çelik
Kaynak: Anthony Caro
Nedim Günsür sosyal içerik ağırlıklı figüratif çalışmaları; küçük figür düzenlerinin doğa dekorlarına dönüşerek; “Cenaze Taşıyıcıları”, “
Kaynak: Onlar Grubu
Gerçekçi figüratif resim anlayışındaki çalışmalarını Maltepe'deki atölyesinde sürdürmektedir. Kaynakça : Kategori:Türk ressamlar Kategori:
Kaynak: Kasım Koçak (ressam)
1911-13 arasında yeniilkeci üslubun ağır bastığı figüratif resimler yaptı. Bu yapıtlarda belirgin çizgiler ve özlü bir yapının yanı sıra
Kaynak: Vladimir Tatlin
Bu örgü, Büyük Okyanus yöresi sanat ının oluşum aşamasındaki figüratif biçimlerden biri olan çömelmiş insan figüründen kaynaklanır.
Kaynak: Bis direği
İlk başlarda bir topluluk ya da akıma bağlı olmaksızın somut-figüratif eserler üzerinde çalışmıştır. İlk sergisini Ankara 'da açmıştır.
Kaynak: Hakkı Anlı
görsel eserler de, nadir de olsalar, yapılmışlardır ve figüratif betimleme yedinci yüzyılın ilk dönemlerine kadar pek de sorunsal olmamıştır.
Kaynak: İslam
Gerek suluboya gerekse yağlıboya resim çalışmalarında figüratif soyutlama eğilimi gösteren sanatçı "Bedenlerin Dili" ile özdeşleşmişti.
Kaynak: Nilgün İrmikçi

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.