Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

girdap ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

girdap, -bı anlamı
is. (girda:bı) 1. coğ. Bir engelle karşılaşan su veya hava akıntısının dönerek ve çukurlaşarak yaptığı çevrinti, ters akıntıların oluşturduğu dönme, eğrim, çevri, anafor. 2. mec. Tehlikeli yer veya durum: "Biz, aksiyonu olmayan teorilerin girdaplarında boğulmuşuzdur." -A. İlhan.

Kimya Terimleri Sözlüğü

girdap anlamı İng. vortex Alm. Wirbel Fr. tourbillon vortex
merkezkaç kuvvetinin hakim olduğu akış.

Türkçe - İngilizce

girdap anlamı
isim
1) whirlpool
2) swirl
3) vortex
4) eddy
5) gulf
6) twist
7) purl
8) suck

girdap eş anlamlısı

anafor
is. 1. coğ. Girdap. 2. mec. Karmakarışık, sinirli, güç durum: "Korkunç bir anaforun öfkesine kapılmış, sağa sola savrulup duruyorlar." -A. İlhan. 3. argo Yolsuzluk yapılarak elde edilen şey.
çevri
is. 1. Bir söz veya davranışı görünür anlamından başka bir anlamda kabul etme, tevil. 2. coğ. Girdap: Hava çevrisi şiddetli olduğundan ağaçları söker, yapıları yıkar.
eğrim
is. 1. coğ. Girdap. 2. Eğri, dalgalı.

"girdap" için örnek kullanımlar

Roman yazdığım zaman girdap gibi çekiyor beni.
When I wrote the novel, such as vortex attracts me.
Kaynak: ntvmsnbc.com
Görüldüğü gibi bu zamanda o kadar çok fitne, kötülük var ki, insanların içine çekildiği bir girdap hâlini almıştır.
As we have seen so many at this time of strife and evil, however, has become the people drawn into the vortex.
Kaynak: yeniasya.com.tr
Her gece haber bültenlerinde gördüklerim ve duyduklarımla güçlenen bu keyifsizlik, insanı bir girdap gibi içine çekebiliyor.
Duyduklarımla stronger every night and this is what I saw in the news, malaise, people shoot into a swirl.
Kaynak: haberturk.com
Ülkelerin içişlerine çok fazla girmenin hiçbir zaman doğru olmayacağını ifade eden Gül, bunun ayrı bir girdap olduğunu söyledi.
Will not be too much to enter the internal affairs of countries have never been properly expressed, Gul said that it is a separate whirlpool.
Kaynak: haber.stargazete.com
Girdap, bir akışkanın dönme veya türbülans lı hareketidir. Bir akışkan ın bir merkez etrafında hızlıca dönme hareketine girdap denir.
Kaynak: Girdap
seviyesinin üstünde yoğunluk farkından dolayı bir alçak basınç oluşur, bu alçak basınca, kutbi girdap veya polar girdap (polar vortex) adı verilir.
Kaynak: Arktik salınım
da dönüş anlamına gelir İnsanda bulunan bu enerji merkezleri girdap şeklinde dönen enerji alanından oluştuğu için onlara bu isim verilmiştir.
Kaynak: Çakra
uçağın kanatlarının üstü ve altı arasındaki basınç farkı nedeniyle uçağın arkasında oluşan girdap tan (wingtip vortices) kaynaklanan türbülans .
Kaynak: Wake türbülansı
Üzerinden alternatif akım geçen bir bobin iletken bir malzemeye yaklaştırılırsa bu malzeme içinde girdap alımları endüklenir.
Kaynak: Tahribatsız muayene
hızı saatte 12 deniz mili ne kadar ulaşabilen devamlı yüzey akıntısı ve bu akıntının oluşturduğu girdap lar denizciler için hâlâ sorun olur.
Kaynak: Akıntıburnu
uçaklarda ayrılma biçimini kontrol eden girdap jeneratorleri ve F/A-18 Hornet gibi uçaklarda yüksek hücüm açıları için hücum kenarı çıkıntıları.
Kaynak: Akım ayrılması
Orijinali sarmal veya eliptik olan yapısından hiçbir işaret göstermeyen; gaz, toz ve yıldızlardan oluşmuş kaotik bir girdap gibidir.
Kaynak: ESO 507-70
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.