Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

Golgi kompleksi ne demek?

 - 4 sözlük, 4 sonuç.

BSTS / Biyokimya Terimleri Sözlüğü

Golgi kompleksi anlamı İng. Golgi complex
Golgi cisimciği.

BSTS / Biyoloji Terimleri Sözlüğü

Golgi kompleksi anlamı İng. Golgi apparatus, Golgi complex, dictyosome Alm.Golgi Apparat, Golgi Feld, Golgi Komplex, Diktyosom Fr. appareil de Golgi, complexe Golgi, dictyosome
Ökaryot hücrelerin sitoplâzmasında, zarlardan yapılmış birkaç tane iç içe yassı keseler şeklinde, toplu ya da dağınık hâlde bulunan, lipoproteinlerin ve karbohidratların sentezinde, proteinlerin paketlenmesinde, akrozom ve orta lâmel teşekkülünde görev yapan bir organel. Granüllü endoplâzmik retikulumdan kopan parçaların birleştiği yassı Golgi kesesi cis Golgi retikulum olarak, en dış bağımsız keseler cis Golgi, en iç keseler trans Golgi, ikisi arasındaki keseler medial Golgi, en içte küçük zar keselerin koptuğu yassı keseler ise trans Golgi retikulum olarak adlandırılır. Golgi cihazı, Golgi aygıtı, diktiyozom.

BSTS / Fizyoloji Terimleri Sözlüğü

Golgi kompleksi anlamı İng. Golgi complex, Golgi apparatus
Glikoproteinler, mukopolisakkaritler, lipoproteinler, kartilago ve bağ dokusu maddeleri, bitki hücrelerinde selülozlu maddelerin sentezinin yapıldığı, ökaryot hücrelerin stoplazmasında, çekirdeğin yakınında üst üste dizilmiş, zarla kaplı yassı keselerden oluşan bir hücre organeli. Cis golgi, orta golgi ve trans golgi adlı üç kısımdan oluşur.

BSTS / Su Ürünleri Terimleri Sözlüğü

golgi kompleksi anlamı İng. golgi complex
Golgi aygıtı.

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.