Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

gölle ne demek?

 - 1 sözlük, 3 sonuç.

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

gölle anlamı
1. Suda kaynatılmış buğday, mısır, fasulye, nohut vb. tahıllar. 2. Aşure. 3. Bir çeşit irmik tatlısı. 4. Nohut, mısır ve buğdayı acı biberle karıştırıp pişirerek yapılan yağsız bir çeşit çorba.
gölle anlamı
Çok uyuyan (kimse).

*Uluborlu -Isparta

gölle anlamı
Bilye.

*Afşin-Maraş

"gölle" için örnek kullanımlar

Gölü besleyen derelerin gölle buluştuğu noktalarda küçük sazlıklar ve deltalar var. Gölün çevresi piknik sahaları, turistik tesisler, gezi
Kaynak: İznik Gölü
Bunun dışında, gölle bağlantısı bulunan Büyük Menderes nehrinin bağlantısının gölden tamamen koparılması ve gölün çevresine kurulmuş
Kaynak: Bafa Gölü
Uzun yıllardır devam eden pembelik baraj projesinin gerçekleşmesi halinde oluşacak gölle çok daha güzel bir coğrafyaya kavuşacaktır.
Kaynak: Akkuş, Karakoçan
göllerinden sonra İtalya 'nın en büyük dördüncü gölüdür. Tiber Nehri göle 3 kilometre kadar yaklaşır ancak dağlık arazi nedeniyle gölle birleşmez.
Kaynak: Trasimeno Gölü
Şimdi gölle bağlantısı kesilmiştir. Kaynaktan çıktıktan sonra Maden ilçesinin önünden geçerek, Maden Çayı adını alır ve güneydoğuya doğru
Kaynak: Dicle Nehri
Eyaletin güneydoğu bölümü bir tarafa bırakılırsa, Alberta sahip olduğu düzinelerce nehir ve gölle, oldukça sulak bir eyâlettir.
Kaynak: Alberta
Sütçüİmam Üniversitesinden gelen bir dalgış heyeti uzun araştırmalar yapmış gölle ilgili çok ciddi tesbitlerde bulunmuşlardır.
Kaynak: Yeşilgöz, Kahramanmaraş
Yeşil Göl, İkizgöl, Çimenli, Girdev, Baranda, Bulanık ve daha birçok adsız minik gölle Akdağ, “göller diyarı” unvanını fazlasıyla hak ediyor.
Kaynak: Akdağlar
2004'te Olympiacos 'a attığı gölle UEFA Şampiyonlar Ligi nin 3000. gölünü atmıştır. 2003 UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde penaltılarda AC
Kaynak: David Trezeguet
Yemek leri; arap aşı, hamırsız, etli pilav, kelle-paça, işkembe, tandır, gölle (aşure), otlu bükme, mercimekli mantı v.b. dır.
Kaynak: Koçhisar, Sandıklı

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.