Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

görgü kuralları ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

BSTS / Toplumbilim Terimleri

görgü kuralları anlamı İng. etiquette Osm. adabımuaşeret Fr.étiquette
Bir toplumda ya da toplumsal kümede, davranışların dış biçimlerini denetlemeye yönelik olan kuralların tümü.

Güncel Türkçe Sözlük

görgü kuralları anlamı
ç. is. top. b. Bir toplumda veya toplulukta, davranışları denetlemeye yönelik olan kuralların bütünü, davranış bilgisi, adabımuaşeret.

Türkçe - İngilizce

görgü kuralları anlamı
isim
1) etiquette
2) proprieties
3) breeding
4) respectabilities
5) do's and don'ts

"görgü kuralları" için örnek kullanımlar

Sağduyu ve görgü kuralları, bize çorba içerken çatal yerine kaşık kullanmamızı söyler çünkü kaşık, sıvıları tutmak için daha iyi bir tasarıma sahiptir.
Common sense and etiquette, because it tells us to use our soup spoon rather than a pre-dinner fork spoon, has a better design to keep fluids.
Kaynak: haberortak.com
Bunun yanı sıra, güvenlik görevlileri, hasta kabul personeli ve temizlik personeline ekstradan görgü kuralları, profesyonel imaj ve kişisel bakım eğitimi de verilecekmiş.
In addition, security guards, extra admissions staff and the housekeeping staff etiquette, professional image and personal care training will be given away.
Kaynak: odatv.com
Bağcılar 'daki merkezde kurs ve etkinliklere katılmaya gelen yüzlerce kadından biri olan Malkoç, merkezde açılan diksiyon, görgü kuralları ve bilgisayar kursuna devam ediyor.
Winemakers' courses and to participate in activities in the center, which is one of hundreds of women Malkoç, the center opened diction, etiquette and computer course continues.
Kaynak: radikal.com.tr
Eğitim kapsamında öğrencilere ayrıca AÇİKAD Başkanı Gülseren Şenyüzlü tarafından, görgü kuralları, diksiyon, giyinme ve temizlik konularında da bilgiler verildiği aktarıldı.
Within the scope of training to the students AÇİKAD by President Gülseren Şenyüzlü, etiquette, diction, dressing and cleaning the data transferred is given.
Kaynak: haberler.com

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.