Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

görüşme ne demek?

 - 6 sözlük, 6 sonuç.

BSTS / Eğitim Terimleri Sözlüğü

görüşme anlamı İng. interview Osm. mülâkat Fr. entretion
Bir konu üzerinde aydınlanmak ya da bir kimsenin kişiliği üzerinde bilgi edinmek amacıyle yüz yüze yapılan konuşma.

BSTS / Toplumbilim Terimleri

görüşme anlamı İng. interview Osm. mülâkat Fr. interview
Bireylere özgürce ya da belli bir soru kâğıdına bağlı kalınarak sorular sorulmasına dayalı bir toplumbilimsel araştırma yolu.

BSTS / Yazın Terimleri Sözlüğü

görüşme anlamı Osm. mülakat
Tanınmış biriyle buluşup konuşmayı anlatan yazı.

BSTS / Yöntembilim Terimleri Sözlüğü

görüşme anlamı İng. Interview Osm. mülakat
Görüşmecinin sorup yanıt alacağı sorulardan oluşmuş bir görüşme çizinliği kullanarak, yanıtlayıcıdan yüz yüze ya da karşılıklı ilişki içinde aldığı sözlü yanıtlara dayanan gözlem, bakınız» soruşturu.

Güncel Türkçe Sözlük

görüşme anlamı
is. Görüşmek işi, mülakat, müzakere: "O gün herkes sinekkaydı tıraşlıdır, cici elbiselerini giymiştir ve görüşmesini bekler." -N. F. Kısakürek.

Türkçe - İngilizce

görüşme anlamı
isim
1) interview
2) meeting
3) conversation
4) negotiation
5) discussion
6) talk
7) bargaining
8) debate
9) conference
10) hearing
11) intercourse
12) parley
13) concilium
14) disputation
15) rap

görüşme eş anlamlısı

mülakat
is. (müla:ka:tı, l ince okunur) 1. Buluşma, görüşme: "Mülakattan sonra da kendilerinin avdetine müsaade etmemek lüzumu bence tabii idi." -Atatürk. 2. Röportaj. 3. Bir işe alınacak kişiler arasından seçim yapabilmek amacıyla kendileriyle karşılıklı konuşma, görüşme.
müzakere
is. (müza:kere) 1. Bir konuyla ilgili fikir alışverişinde bulunma, oylaşma: "Cumhuriyet ilanına karar vermek için Ankara'da bulunan bütün arkadaşlarımı davete ve onlarla müzakere ve münakaşaya asla lüzum ve ihtiyaç görmedim." -Atatürk. 2. Sözlü sınav. 3. Etüt, mütalaa.

"görüşme" için örnek kullanımlar

2B konusunda Maliye Bakanlığı ile son bir görüşme daha yapılacak.
Ministry of Finance and the last to be done in 2D an interview.
Kaynak: bursadabugun.com
2B rayiç bedellerini yüzde 50 indirdi, bir görüşme daha yapılacak.
50 percent of the fair values ​​of the 2D down, more to do an interview.
Kaynak: haberaj.com
Sevilay Yükselir:Esat Bey sizce İmralı'da görüşme notlarını kim sızdırdı?
Sevilay Rises: Essad Bey, who do you think leaked İmralı'da interview notes?
Kaynak: haber.stargazete.com
Görüşme tutanaklarından aynen aktarılmamış, bazı bölümler çıkarılmış.
Imported from the minutes of a call, just some of the sections have been removed.
Kaynak: kadinhaberleri.com
Genel görüşme, TBMM 'nin denetleme yetkilerinden bir tanesidir. Yürütme organının (Bakanlar Kurulu ) denetlenmesi amacıyla bu yetkiyi
Kaynak: Genel görüşme
Anlık mesajlaşma, bir bilgisayar programı sayesinde, üye olarak, listenize eklediğiniz kişilerle gerçek zamanlı görüşme olanağıdır.
Kaynak: Anlık mesajlaşma
Bugüne kadar Paris 'de birçok görüşme yapılmış ve antlaşma imzalanmıştır. Bazıları şöyledir:- Paris Antlaşması (1303), Fransa Kralı IV.
Kaynak: Paris Antlaşması
Türk devletlerinde resmi bir görüşme gayesiyle toplanılan veya Türk boylarının, topluluklarının belli bir amaç doğrultusunda bir araya
Kaynak: Toy
Calligra Plan, projeleriniz için görüşme ve iş takvimleri düzenleyebileceğiniz ve tüm düzenlemeleri grafiklerle takip edebileceğiniz bir
Kaynak: Calligra Plan
Selamlık eski Türk'lerde konak, köşk ve saraylarda veya açık alanlarda gelenleri veya gidenleri (uğurlama), diplomatik kabül ve görüşme
Kaynak: Selamlık
Raidcall-program sesli görüşme için VoIP-technologie tarafından oluşturulan. Aynı programları kullanan oyuncular tarafından vardır, ama
Kaynak: Raidcall
Toplumun tamamını ya da bir kısmını ilgilendiren her alanda "görüşme" yapılabilir. Bu tür yazılar, genellikle gazete ve dergilerde
Kaynak: Mülâkat (edebiyat)
hizmetler, telefon modeline ve servis sağlayıcıya göre değişmekle beraber en yaygın olarak kullanılanları, sesli görüşme ve kısa mesaj hizmetidir.
Kaynak: Cep telefonu
Kız arkadaşı Maricruz Delgado ile her ay görüşme hakkı (eş ile görüşme) ve PI'da çalışma izni var. Brother's Keeper isimli, dizinin
Kaynak: Fernando Sucre
İspanya Başbakanı José María Aznar arasında 22 Şubat 2003 tarihinde Crawford Texas ABD'de gerçekleşen görüşme ve bu görüşmenin içeriğidir.
Kaynak: Bush-Aznar gizli görüşmesi
Parçanın ABD'deki başarıları sonucunda, Ne-Yo ve Def Jam şirketinin başkanı arasında, sözleşme imzalamak üzere bir görüşme gerçekleşti.
Kaynak: Ne-Yo
şey olan aynı para birimini kullanma şeklindeki adımların atılması için Beyaz Rusya, Rusya Devlet Başkanı ile görüşme talebinde bulunmuştur.
Kaynak: Beyaz Rusya
Görüşme hazırlığı, görüşme süreci ve görüşme sonrası 'katılımcı gözlemcilik' tekniklerinin de kullanıldığı bir anlama faaliyetidir.
Kaynak: Sözlü tarih
Bakanlar Kurulu'nda soru,gensoru,genel görüşme,meclis araştırması ve meclis soruşturması gibi siyasi denetleme yolları kullanılır.
Kaynak: Bakanlar Kurulu
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.