Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

gümrük birliği ne demek?

 - 5 sözlük, 5 sonuç.

BSTS / Gümrük Terimleri Sözlüğü

gümrük birliği anlamı İng. Customs union Osm. Gümrük ittihadı Fr. Union douanière
İki ya da daha çok gümrük ülkesinin yerini alan tek bir gümrük ülkesi. (Bu birliğe giren ülkeler arasında mal değişinin tümünde ya da bir bölümünde gümrük vergisi, yasak ve kısıntılar kalkar; birliğe üye olmayan ülkelerden gelecek mallara tüm üye ülkelerce eşit vergi yani tek bir ortak bildirmelik uygulanır.) a. bakınız» açık değişme bölgesi.

BSTS / İktisat Terimleri Sözlüğü

gümrük birliği anlamı İng. customs union
Üyeler arasındaki ticarette engellerin kaldırılarak üçüncü ülkelere karşı ortak bir ticaret politikasının uygulandığı, iktisadi bütünleşme aşamalarından biri. krş. tercihli ticaret anlaşması, iktisadi birlik, serbest ticaret bölgesi, ortak pazar

BSTS / Tecim, Maliye, Sayışmanlık ve Güvence Terimleri Sözlüğü

gümrük birliği anlamı İng. customs union Osm. gümrük ittihadı Fr. union douanière
İki ya da daha çok devlet arasında bağıtlanan ve alınacak vergilerle tecimsel sınırlamaları kapsayan ve birlikle ilişkisi olmayan öteki devletlere karşı alınacak önleyici neden ve dayanakları açıklayan anlaşma.

Güncel Türkçe Sözlük

gümrük birliği anlamı
is. ekon. Belli ülkeler arasında gümrük vergilerini kaldıran, üçüncü ülkelere karşı ortak gümrük tarifesi uygulamalarını öngören ekonomik bütünleşme.

Türkçe - İngilizce

gümrük birliği anlamı
isim
1) customs union

"gümrük birliği" için örnek kullanımlar

AB ile Gümrük Birliği anlaşması bulunan Türkiye'nin en büyük ticari partneri ABD ile ticaretinin kesilmemesi için yürüttüğü diplomatik girişimler olumlu sonuçlandı.
The Customs Union agreement with the EU, Turkey's largest trade partner in the trade with the United States resulted in a positive diplomatic initiatives carried out in order to avoid being cut off.
Kaynak: sabah.com.tr
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.