Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

Güroymak ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

Güroymak, -k'ı anlamı
öz. is. (gü'roymağı) Bitlis iline bağlı ilçelerden biri.

"Güroymak" için örnek kullanımlar

Güroymak Kaymakamlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, korunun Samsun, İstanbul, İzmir, Antalya, Mersin, Ankara ve Diyarbakır'da 25 gün boyunca konser vereceği belirtildi.
Güroymak Governor's office a written statement, protection from Samsun, Istanbul, Izmir, Antalya, Mersin, Ankara and Diyarbakir, will perform during the 25 days specified.
Kaynak: haber3.com
Güroymak (aslı Ermenice Norşén Նորշէն "yeniköy", Norşîn), Bitlis ilinin bir ilçesidir. Coğrafya: Güroymak, Doğu Anadolu Bölgesinde Yukarı
Kaynak: Güroymak
Kavunlu, Bitlis ilinin Güroymak ilçesine bağlı bir köy dür. Subaşı ailesi olrak bilinen köy sakinleri ilçenin en eski sakinlerindendirler.
Kaynak: Kavunlu, Güroymak
Budaklı, Bitlis ilinin Güroymak ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adı yörede ağacur olarak bilinmekle beraber budaklı isminin
Kaynak: Budaklı, Güroymak
Arpacık, Bitlis ilinin Güroymak ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Arpacık, Güroymak
Gölbaşı, Bitlis ilinin Güroymak ilçesine bağlı bir beldedir. Tarihçe : Şenyayla,şenkaya, köşk, gültepe,yenimahalle ve istasyon olmak üzere 6
Kaynak: Gölbaşı, Güroymak
Aşağıkolbaşı, Bitlis ilinin Güroymak ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün ilk adı Morha Süfla olup daha sonra Aşağıkolbaşı olmuştur.
Kaynak: Aşağıkolbaşı, Güroymak
Değirmenköy, Bitlis ilinin Güroymak ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Değirmenköy, Güroymak
Cevizyatağı, Bitlis ilinin Güroymak ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün köyün önceki ismi pavik köyüdür bu ismi eskiye dayanır pavik
Kaynak: Cevizyatağı, Güroymak
Oduncular, Bitlis ilinin Güroymak ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Oduncular, Güroymak
Kuştaşı, Bitlis ilinin Güroymak ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgileri.
Kaynak: Kuştaşı, Güroymak
Kekliktepe, Bitlis ilinin Güroymak ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Kekliktepe, Güroymak
Kaleli, Bitlis ilinin Güroymak ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: 1714 den 1917 yılarına kadar Ermeni halkı yaşatısını sürmekteydi.
Kaynak: Kaleli, Güroymak
Güzelli, Bitlis ilinin Güroymak ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Güzelli, Güroymak
Gedikpınar, Bitlis ilinin Güroymak ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Gedikpınar, Güroymak
Çallı, Bitlis ilinin Güroymak ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Çallı, Güroymak
Tahtalı, Bitlis ilinin Güroymak ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Tahtalı, Güroymak
Cıtak, Bitlis ilinin Güroymak ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Çıtak, Güroymak
Çayarası, Bitlis ilinin Güroymak ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Çayarası, Güroymak
Sütderesi, Bitlis ilinin Güroymak ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe nemrut'un burda müze kurduğu ve mozek olarak değiştiği
Kaynak: Sütderesi, Güroymak
Saklı, Bitlis ilinin Güroymak ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Saklı, Güroymak

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.