Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

âmil ne demek?

 - 4 sözlük, 4 sonuç.

BSTS / Medeni Hukuk Terimleri Sözlüğü

âmil anlamı
etken.

Güncel Türkçe Sözlük

amil anlamı
is. (a:mil) Etken, etmen, sebep, faktör: "Acaba bu cereyan ne gibi tarihî amillerin tesiriyle doğdu." -F. Köprülü.

Kişi Adları Sözlüğü

Amil anlamı Köken: Ar.
Söyleyiş: (a:mil) Cinsiyet: Erkek
1. İsteyen, emeli olan. 2. Etken, etmen, sebep, faktör.

Türkçe - İngilizce

amil anlamı
isim
1) amyl

âmil eş anlamlısı

etken
is. 1. Etki eden şey, faktör: "Yazınımızın gelenek değiştirmesine bağlı olarak değişik etkenleri var bu durumun." -N. Cumalı. 2. kim. Bir madde üzerinde belli bir değişiklik yapan şey, müessir. 3. db. Doğrudan doğruya öznenin yaptığı işi anlatan, öznesi belli olan fiil, etken fiil, aktif, aktif fiil, malum, edilgen karşıtı: Kırmak, bilmek etken fiillerdir.
etmen
is. Birlikte veya ayrı ayrı etkisini gösteren ve belli bir sonuca götüren güçlerden, şartlardan, ögelerden her biri, amil, faktör.
faktör
is. 1. Etmen: "Bütün hastalıklarda böyle ruh faktörleri bulunabilir." -P. Safa. 2. Etken.

"âmil" için örnek kullanımlar

İlmiyle amil bir alimdi.
Alimdi knowledge of a factor.
Kaynak: haberyurdum.com
Bizim gücümüzmasumiyet teolojisiyle kuşatılmış bir otoriteden değil, ilmiyle amil olmaktankaynaklı toplumsal saygınlığımızdan gelmektedir.
Our gücümüzmasumiyet surrounded authority theology, but with the knowledge of the social saygınlığımızdan factor is olmaktankaynaklı.
Kaynak: mersinim.net
Bizim gücümüz masumiyet teolojisiyle kuşatılmış bir otoriteden değil, ilmiyle amil olmaktan kaynaklı toplumsal saygınlığımızdan gelmektedir.
Our strength is surrounded theology authority of innocence, but rather from the knowledge of the social factor is saygınlığımızdan.
Kaynak: malatyaguncel.com
Amil alkol, genel formülü C 5 H 11 OH olan ve sekiz izomer i bilinen organik bir bileşik. edilirler. Fuzel yağı içinde de amil alkol mevcuttur.
Kaynak: Amil alkol
Amil asetat, herhangi bir amil alkol ün veya amil alkoller karışımının asetik asit ile meydana getirdiği esterlerin hepsi için kullanılan
Kaynak: Amil asetat
Sinoptik İncillerin birbirlerine çok benzemesi, bu durumun nedenini sorgulayan "sinoptik sorunu "nun ortaya çıkmasına amil oldu.
Kaynak: Sinoptik İnciller
Fiziksel özellikler : pentil asetat (amil asetat) | elma , muz | pentil butirat (amil butirat) | kayısı , armut , ananas |
Kaynak: Ester
Anınla amil olalar. Ayrıca bu kanunname; medrese lerin yönetim, müfredat ve akademik yapısını yeniden düzenleyen, akademik personelin seçim
Kaynak: Fatih Kanunnamesi
Diger taraftan Orta Caglara girmeden Roma Impartorlugu'nun cokusune de bir amil olmuslardir Romalilarin dusmanlari olan babbar kavimler bu
Kaynak: Antik Roma yolları

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.