Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

icmal ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

icmal, -li anlamı
is. (icma:li) esk. 1. Gösterge: "Günahlarımızın icmaline gelince ben tuTamam vallahi tutamam, takatim yetmez." -A. İlhan. 2. Özet, kısaltma.

icmal eş anlamlısı

gösterge
is. 1. Bir şeyi belirtmeye yarayan şey, belirti, im, işaret: "Bu, yeterince cesur olamadığımın bir göstergesi olabilir." -İ. O. Anar. 2. Bir durumla ilgili çeşitli aşamaları gösteren liste, icmal. 3. ekon. Bir gelişimi gösteren nicelikler veya değerler arasındaki ilişki, endeks, indeks. 4. dil b. Anlamla biçimin, gösterenle gösterilenin kaynaşmasından oluşan dil birimi, belirtke. 5. fiz. Bir aracın işlemesiyle ilgili bazı ölçümlerin sonucunu kendiliğinden gösteren araç, müşir (II), indikatör: "Göstergesi gece gündüz İstanbul üzerinde duran hayli eski ama sağlam radyoyu açtı." -A. İlhan.
kısaltma
is. 1. Kısaltmak işi, taksir. 2. Kısaltılmış ad veya söz: TDK, Türk Dil Kurumu adının kısaltmasıdır.
özet
is. 1. Bir yazı veya sözün anlamını daha kısa ve özlü biçimde veren yazı veya söz, hülasa, fezleke, ekspoze: Romanın özeti. 2. sin. ve TV Filmin konusunu en kısa biçimde anlatan, bir senaryo çalışmasının ilk basamağı olan metin.

"icmal" için örnek kullanımlar

Primanaota bir icmal belgesidir. Bankalarda servislerin kestiği dekontlar, fişler hesaplarına göre ayrılarak, primanota belgesine
Kaynak: Primanota
olarak Başbakanlık Osmanlı Arşiv Genel Müdürlüğü'ndeki ve Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'ndeki mufassal, icmal ve evkaf defterlerinde kayıtlıdır:
Kaynak: Domaniç Savaşı
1530 tarihli icmal tapu tahrir defterinde Başköy köyü, yine Petre adıyla kayıtlara geçmiştir. Bu kayıtlara göre Başköy'de 107 hane, 8
Kaynak: Başköy, Pazar
kalesi müstahfızlarına ait olan tımarların icmal defteri)-göre, Çarşamba ile birlikte zikredilerek, Hızır Beğ Eli olarak adlandırılmaktadır.
Kaynak: Devrek

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.