Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

ikon ne demek?

 - 5 sözlük, 5 sonuç.

BSTS / Güzel Sanatlar Terimleri Sözlüğü

ikon anlamı İng. icon Alm. Ikone Fr. icone eikon
(Resim) (Yun. eikon = imge) Ortodokslarda İsa, Meryem ya da ermişlerin tahta üzerine mumlu ve yumurtalı boyalarla yapılmış resimlerine verilen ad.

BSTS / Tarih Terimleri Sözlüğü

ikon anlamı İng. Icon Alm. İkon Fr. icone
Ortodoks kiliselerinde bulunan dinsel resim ve heykeller.

Güncel Türkçe Sözlük

ikon anlamı
is. 1. Ortodokslarda İsa, Meryem veya ermişlerin tahta üzerine mumlu ve yumurtalı boyalarla yapılmış dinî içerikli resimleri. 2. Bir kişi, düşünce, akım veya herhangi bir şeyi tek başına simgeleyen ve anlatan şekil veya resim. 3. bl. Bilgisayarda kullanılacak herhangi bir proGramı simgeleyen küçük resim.

Türkçe - İngilizce

ikon anlamı
isim
1) icon

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

ikon anlamı Fr.icône
Ortodokslarda İsa, Meryem veya ermişlerin tahta üzerine mumlu ve yumurtalı boyalarla yapılmış dinî içerikli resimleri:§ "Fransız ikonlarından eski yazı levhalarına kadar bir yığın sanat eseri işlemeler, süsler onu saatlerce tutabilirdi." -Ahmet Hamdi Tanpınar, Huzur, 42. § "Tıpkı bir şeytan ikonudur." -Elif Şafak, Şehrin Aynaları, 173. § "İkonlardan çıkmış o güzel kadın yüzleriyle, kilise orglarının güçlü simetrik müziğiyle, ilahileri hatırlatan…" -Orhan Pamuk, Kara Kitap, 127.

"ikon" için örnek kullanımlar

Müslüm Gürses'i kişi olarak ve ikon olarak iki aşamada düşünmek gerek.
Müslüm Gürses need to think about as a person and as an icon in two stages.
Kaynak: hurriyet.com.tr
Moda deyimle İKON bir stat yapacağız.
Fashion words, IKON will do a stat.
Kaynak: sporx.com
Usta bunu nasıl başardı bilmiyorum ama ikon olmuş fotoğraflarından öte, her şeyden önce kendisi bir ikondur.
I do not know how to do it, but the icon has been able to master the other photographs, first of all he is an icon.
Kaynak: hurriyet.com.tr
Güner, "Stadın tarihi dokusu bozulmadan teknolojik ve modern imkanlarla donatılacak ve ikon bir stat olacak" diye konuştu.
Guner, "historic fabric intact stadium equipped with modern facilities and technology and will be a stat icon," he said.
Kaynak: takvim.com.tr
Ikon kelimesi Fransızca "icône (ikon)'dan gelmektedir. Ama bu kelime ise "ikona" dan gelmektedir. ikona (Yunanca : εικόνα / ikona, "dinî
Kaynak: İkon (din)
Girne İkon Müzesi, asıl adıyla Arkhangelos Mikhael Kilisesi, Kıbrıs 'ın Girne şehrinde bir ikon müzesidir. Bir kilise olarak 1860
Kaynak: Girne İkon Müzesi
Açık kaynaklı bir çok masaüstü ortamı, kendine has bir görünüme ve ikon seti ne sahiptir, bundan dolayı 3. parti yazılım üretenler için bu
Kaynak: Tango Masaüstü Projesi
Fare ile resmin üzerine gelindiğinde resmin köşesinde minik bir ikon çıkar, bu ikon tıklandığında tam ekran bir resim görüntüleyici açılır
Kaynak: PicLens
Johnny Allen "Jimi" Hendrix (27 Kasım 1942 - 18 Eylül 1970), Amerikalı gitarist, gitar virtüözü, şarkıcı, söz yazarı ve kültürel ikon.
Kaynak: Jimi Hendrix
radikal bir lider oldu. İngilizler e karşı bağımsızlık mücadelesinde Hindistan gençliği için bir ikon aynı zamanda Sosyalizm in temsilcisiydi.
Kaynak: Cevahirlal Nehru
70'li yılların sonlarındaki orijinal punk hareketinin en başarılı ve ikon gruplarından bir tanesi. Efsanevi sahne şovlarıyla tanınırlar.
Kaynak: The Clash
Amerikan güreşinde bir ikon olan Randy, rakiplerini ringin dışına fırlatarak ün kazanmıştı. Kategori:1956 doğumlular Kategori:2011 yılında
Kaynak: Randy Savage

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.