Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

anlayışsızlık ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

anlayışsızlık, -ğı anlamı
is. 1. Anlayış kıtlığı, kafasızlık, kalın kafalılık, vurdumduymazlık, izansızlık, gabilik: "Bir gün tatsızlıklar başlayacaksa bu, onun anlayışsızlığı yüzünden olacaktı." -T. Buğra. 2. Hoşgörüsüzlük.

Türkçe - İngilizce

anlayışsızlık anlamı
incomprehension

anlayışsızlık eş anlamlısı

gabilik
is. Anlayışsızlık, ahmaklık, kalın kafalılık, bönlük.
hoşgörüsüzlük
is. Hoşgörüsüz olma durumu, müsamahasızlık, toleranssızlık.
izansızlık
is. Anlayışsızlık, düşüncesizlik: "Gerçi ona da evin çocuğu demişlerdi ama saygısızlığın, izansızlığın bu derecesi olur mu?" -R. N. Güntekin.
kafasızlık
is. Kafasız olma durumu, anlayışsızlık, kavrayışsızlık: "Dalgınlık ve unutkanlığı, tembellik ve kafasızlığını perdelemek için kullanma bayağılığına düşmez." -A. Boysan.
vurdumduymazlık
is. Aldırmazlık, aldırışsızlık, umursamazlık: "Belki ölenin de suçu olmuştur : Dalgınlık, vurdumduymazlık, ağırkanlılık gibilerden." -N. Hikmet.

"anlayışsızlık" için örnek kullanımlar

Zamanının müzikçilerinden gördüğü anlayışsızlık dolayısıyla Rameau muziksel deneyler yapmaktan kaçınmıştır. Örnegin "Hippolyte et Aricie"
Kaynak: Jean-Philippe Rameau
Eğer o burukluk içinde birkaç güzel teselli bulunacaksa, onlardan birisi her türlü hastalık, itilip kakılma, muhitsizlik, anlayışsızlık
Kaynak: Cinuçen Tanrıkorur
Aralarında gelişen hikâyeler, o günün ve hala günümüzün yaşadığı azınlıklara karşı "üstün ırk olma" mantığı içerisinde anlayışsızlık ve
Kaynak: X-Men
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.