Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

işporta ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

BSTS / İktisat Terimleri Sözlüğü

işporta anlamı İng. hawking, vending
Gezici olarak açıkta yapılan kayıt dışı satış.

Güncel Türkçe Sözlük

işporta anlamı
is. (işpo'rta) 1. Gezici satıcıların mallarını koymaya yarayan yayvan sepet veya bu işi gören, ona benzer araç, sergi: "Duvar diplerindeki işportalarda kiraz, tıraş bıçağı satar gibi kitap satıyorlar." -N. Hikmet. 2. Açıkta yapılan satış.

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

işporta anlamı İt..sporta
1. Gezici satıcıların mallarını koymaya yarayan yayvan sepet veya bu işi gören, ona benzer araç, sergi: § "Şurada, işportacılar içinde Ohennes'in kahvehanesinde." -Ahmet Midhat Efendi, Müşahedat, 65. § "PeşTamal örtülü yayvan işportasını basında kırıta kırıta taşıyan kestaneciden son unnabları alırlardı." -Ruşen Eşref Ünaydın, Hatıralar I, 61. § "Bu kitapların yanı başında, açık işportalarda, içimizdeki değişimin intibak arzusunun yeni bir iklimde kendimizi..." -Ahmet Hamdi Tanpınar, Huzur, 47. § "O, açlıkla karışık işporta malı kırıntı düşüncelerin eseridir." -Necip Fazıl Kısakürek, İhtilal, 20. 2. Açıkta yapılan satış: § "Hani dilimizde ‘işportaya düşmek' diye bir söz vardır" -Adalet Ağaoğlu, Başka Karşılaşmalar, 208. § "Henüz günlük bilgilerimizin işportasına düşmemiş." -Peyami Safa, 20. Asır Avrupa ve Biz, 15. § "… dümdüz, fakat iki tarafından asılı terazili, işportalı yoğurtçu…" -Ahmet Rasim, Muharrir Bu Ya, 430.

işporta eş anlamlısı

sergi
is. 1. Alıcının görmesi, seçmesi için dizilmiş şeylerin tümü ve bu nesnelerin serildiği yer: "Bir karpuz sergisi açabilmek için projeler yapmakta idi." -S. F. Abasıyanık. 2. Halkın gezip görmesi, tanıması için uygun biçimde yerleştirilmiş ürünlerin, sanat eserlerinin tümü: "Resim, heykel, seramik, el işleri sergisi ne olursa gidiyorum." -H. Taner. 3. Bir yerin, bir ülkenin veya çeşitli ülkelerin kendine özgü tarım, sanayi vb. ürünlerini tanıtmak için bunların uygun bir biçimde gösterildiği yer. 4. hlk. Yaygı, kilim.

"işporta" için örnek kullanımlar

Melih Gökçek 'in Dünya Belediye Başkanlığı yarışmasında aday olmasına itiraz etmiştir Tarihi yapının yerinde bugün işporta pazarı yeralmaktadır
Kaynak: Maltepe Havagazı Fabrikası
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.