Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

itilaf ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

itilaf anlamı
is. (i:tila:fı, l ince okunur) esk. Anlaşma, uyuşma, uzlaşma.

Türkçe - İngilizce

itilaf anlamı
isim
1) entente

itilaf eş anlamlısı

anlaşma
is. 1. Anlaşmak işi: "Konuşmadan başka anlaşma aracı yok mu?" -N. Uygur. 2. Devletler arası siyasal, ekonomik, kültürel vb. alanlarda yapılan uzlaşma ve bu uzlaşmanın tespit edildiği belge, uyuşma, itilaf, antant, konvansiyon: "Ukrayna ile Türkiye arasında anlaşma yapıldı." -N. Hikmet. 3. Sözleşme: "Babasıyla arasında gizli bir anlaşma vardı." -A. Ümit.
uyuşma
(I) is. Uyuşmak (I) işi.
uyuşma
(II) is. Uzlaşma: "... hayvanlar, bitkiler, böcekler, çocuklar doğa ile uyuşma içindedirler." -N. Cumalı.
uzlaşma
is. Uzlaşmak durumu, uyuşma II, uzlaşı, uzlaşım, mutabakat, konsensüs: "Yoksa mutlu bir şansla bir uzlaşma olacak, bu da yumuşak bir tasfiyeye imkân bırakacak mıydı?" -T. Buğra.

"itilaf" için örnek kullanımlar

Kurtuluş Savaşı'nın sonunda İtilaf Devletleri ile 11 Ekim 1922 tarihinde imzalanan ateşkes anlaşmasına ev sahipliği yapan ve bugün müze olarak kullanılan 'Mudanya Mütareke Evi' restorasyon için kapatıldı.
With the Allies at the end of the War of Independence was signed on October 11, 1922, and today serves as a museum which houses a cease-fire agreement 'Mudanya Armistice House' was closed for restoration.
Kaynak: bugun.com.tr
Kurtuluş Savaşı'nın sonunda itilaf devletleri ile 11 Ekim 1922 tarihinde imzalanan ateşkes antlaşmasına ev sahipliği yapan ve bugün müze olarak kullanılan Mudanya Mütareke Evi Müzesi'nde restorasyon başlıyor.
At the end of the War of Independence with the Allied Powers armistice was signed on October 11, 1922, and today serves as a museum which houses the Museum of Mudanya Armistice House restoration begins.
Kaynak: kentgazetesi.com
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.