Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

antitez ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

antitez anlamı
is. (a'ntitez) Karşı sav: "Bu, Tam bir antitezdir, iddia ettiğiniz gibi sentez değildir." -P. Safa.

Türkçe - İngilizce

antitez anlamı
isim
1) antithesis

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

antitez anlamı Fr.antithèse
Karşı sav: § "Her (tez) in bir (antitez), her çıkışın bir iniş, her düzlüğün bir yokuşla iç içe olduğu bu âlemde, ezelle ebet arası sapmaz ve kırılmaz hakikat…" Necip Fazıl Kısakürek, Aynadaki Yalan, 59.

"antitez" için örnek kullanımlar

Böylesine ekstrem düşüncelerin oradan oraya savrulduğu sırada, salim akıl sahiplerinden bu tezlere karşı, şu antitez cevaplar geliyordu.
Ranked such extreme ideas fling here and there, safe and sound reasoning against the owners of this thesis, antithesis, the answers came from.
Kaynak: diyarbakirsoz.com
Searle'nin yarattığı kurgusal bir kız yatılı okuludur Bu okul İngiltere'deki bazı disiplinli ve fiyakalı kız yatılı okullarının antitez i gibidir.
Kaynak: St Trinian's
olaylar Ahmet Mithat 'ın Henüz 17 Yaşında isimli romanıyla çok benzerdir, fakat Halit Ziya'nın romanı Ahmet Mithatınkine antitez niteliğindedir.
Kaynak: Sefile
Sinemadaki karşılığı Yeşilçam 'ın antitez i şeklindeydi, yani konuları gerçek hayattan alınmış ve toplumsal sorunları irdeleyen yalın
Kaynak: Yeni Sinema (dergi, 1966)
Onun birinci aşaması sanat (tez), ikinci aşaması ise dindir (antitez). Buna karşın, onun üçüncü aşaması felsefedir (sentez).
Kaynak: Georg Wilhelm Friedrich Hegel
Ancak bu güvenliği artırmakla birlikte, antitez olarak da kum veya çakıl üzerinde fren yapmanın zorluğu da sunulabilir. Bahreyn 'de
Kaynak: Bahreyn Grand Prix
Fransızca kökenli alıntı sözler: antitez | karşısav | antithèse / η αντίθεση | antoloji | seçki | anthologie / η ανθολογία | antre | giriş
Kaynak: Türkçedeki yabancı kökenli sözcüklerin Türkçe karşılıkları
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.