Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

kaskatı ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

kaskatı anlamı
sf. (ka'skatı) 1. Çok katı: Kaskatı vücudumla kalakaldım. 2. zf. Kıpırdamaksızın, hareketsiz veya donmuş olarak: Evin önünde kaskatı duruyordu. 3. mec. Acımasız, hoşgörüsüz.

Türkçe - İngilizce

kaskatı anlamı
sıfat
1) rigid

kaskatı eş anlamlısı

acımasız
sf. 1. Acıma duygusu olmayan, katı yürekli, merhametsiz: "Leylâ Erbil'deki acımasız eleştirelliği yalın çizgilerle dışa vurmuştu." -S. İleri. 2. zf. Acıma duygusu olmadan, merhametsizce: "Bomboş, acımasız bakan gözler, sert ince dudaklı ağız..." -N. Cumalı.
hoşgörüsüz
sf. Hoşgörüsü olmayan, hoşgörü ile davranmayan, müsamahasız, toleranssız: "Bakın, hikâye zordur, acımasız ve hoşgörüsüzdür. Oturursunuz ve başından kalkamazsınız." -T. Dursun K.

"kaskatı" için örnek kullanımlar

Uygulandığı kişi yerde kaskatı kesilerek kıvranır,feci şekilde bağırır. Uzun süre uygulanırsa kişi aklını yitirebilir. Kategori:Harry Potter
Kaynak: Cruciatus Laneti
Midas Danae'ye sarılır ve kız kaskatı kesilir, ancak Jüpiter tarafından yine hayata döndürülür ve kiminle evleneceği konusunda seçim
Kaynak: Akrisios
2007/11/10/Bu_oyunu_izleyen_ya_ofkelenir_ya_aglar_ya_da_kask 2007 Kasım, Sabah, Bu oyunu izleyen ya öfkelenir, ya ağlar, ya da kaskatı kesilir!
Kaynak: Meltem Arıkan
Sonunda, verdikleri mîsakı bozdukları için onları lanetledik de kalplerini kaskatı yaptık. Kelimeleri yerlerinden kaydırıyorlar.
Kaynak: Tahrif
Muhtarlık: Elimiz, ayağımız mormor-kaskatı olurdu. Yuvarladığımız top, karların birikmesiyle iki misli olur, Topla birlikte bembeyaz karlar
Kaynak: Kızık, Seben

Yakın Kelimeler

(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.