Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

kifayetsiz ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

kifayetsiz anlamı
sf. Yetersiz: "Bilmezdim şarkıların bu kadar güzel / Kelimelerinse kifayetsiz olduğunu / Bu derde düşmeden önce." -O. V. Kanık.

Türkçe - İngilizce

kifayetsiz anlamı
sıfat
1) scant

kifayetsiz eş anlamlısı

yetersiz
sf. 1. Gerekli bilgi ve yeteneği olmayan, yeterliği olmayan, kifayetsiz, ehliyetsiz. 2. Eksiği olan, yetecek kadar olmayan. 3. Gereken, istenen niteliği olmayan: "Fakat anladığına göre, bu önlemlerin hepsi de yetersiz kalmıştı." -A. Ağaoğlu. 4. Verimli olmayan.

"kifayetsiz" için örnek kullanımlar

Bazen kelimeler öylesine kifayetsiz kalır ki, bir kelimenin noksanlığını bir başka kelime ile kapamak zorunda kalırım.
Sometimes words is so incompetent that the lack of a word with another word will be forced to shut down.
Kaynak: haber7.com
Ancak yargının da elini kolunu bağlayıp hatta devreden çıkarıp, kötücül bir tasarıyı önümüze getiren, doğal yaşam alanlarımızın ölüm fermanını imzalayan bu anlayışa karşı kelimelerin hatta cümlelerin kifayetsiz kaldığı bir noktadayız ne yazık ki!
However, in the hands of the judiciary, or even deactivate connect, evil brings before us a bill, signed the death warrant of natural living places where this is an important point, challenging the words or even sentences are unfortunately inconclusive!
Kaynak: yesilgazete.org
Mademki kendinizi kifayetsiz buluyorsunuz, denecek bir şey yok. Biz alttan gelen tazyiki güçlükle muhafaza ediyoruz. Yok eğer bu alttan
Kaynak: 22 Şubat 1962 ayaklanması
Özellikle Almanya'daki komünist hareketin feci yenilgisi Komintern'in artık kifayetsiz ve tamamen Stalin'in kontrolü altında olduğunun bir
Kaynak: Komintern

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.