Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

kirişli ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

kirişli anlamı
sf. 1. Kirişi olan. 2. Kiriş yapısında olan: Kirişli doku.

"kirişli" için örnek kullanımlar

Elli kapılı, kırk pencereli, çatısı otuz kirişli bir evi vardır. Öküzleri tarla sürmede kullanan kişidir. Köten (saban) sürmeyi bulan kişi
Kaynak: Törüngey
Her tür davul : Tom-tom, yer davulu, kirişli davul, bass davulu, timpani , bongo, konga. Ayrıca: darbuka kös, bendir, zarbık, çember… …)
Kaynak: Perküsyon
timpani , baş davul, zil, davul, kirişli davul, üçgen , tam-tam , Harp Yaylı çalgılar grubu. Sahne içindeki müzik için çalgılar:
Kaynak: Rienzi
Denizci bir halk olan Venetiler, parmak kalınlığından demir çivilerle desteklenmiş çapraz kirişli, meşeden gemiler yapmışlar ve deriden
Kaynak: Venetiler
Vurmalı çalgılar: timpani , glockenspiel , def , üçgen , kirişli davul , zil ler, bas davul Yaylı çalgılar: 6 keman , 4 viola , 4
Kaynak: Ariadne Naksos'da
Sinagogun altın kaplama kirişli kubbe si gözler alıcıdır. Ana kubbenin iki kanadı pavilyon tarzı iki küçük kubbeyle desteklenmiştir.
Kaynak: Berlin Neue Sinagogu
430 metre uzunluğunda "Sangarius Köprüsü" ve 17 metre kirişli tek kemerli "Karamağa Köprüsü" diğer önemli mühendislik örnekleridir.
Kaynak: Bizans mimarisi
gif | Çift kirişli yük hücresi Yük hücresi bir kuvvet i elektrik sinyali haline dönüştürmek için kullanılan dönüştürücü dür.
Kaynak: Yük hücresi
Perküsyon (8–9 çalgıcı): 5 timpanı , kirişli davul, bas davulu, zil ler, üçgen (çalgı), tam-tam , tef , kastanyet , glockenspiel ,
Kaynak: Salome (opera)
yontularak evlerin çatılarında kiriş olarak kullanıldığı, doruktan kirişli köy anlamına gelen "Dorukkiriş" köyü adını aldığı söylenmektedir.
Kaynak: Dorukkiriş, Şalpazarı

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.