Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

konfeti ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

konfeti anlamı
is. (konfe'ti) Düğün, balo vb. eğlencelerde, spor karşılaşmalarında serpilen, küçük yuvarlak pul biçiminde kesilmiş renkli kâğıt parçaları: "Maskeli maskesiz bütün bu halk, avuç avuç hiç bıkmadan, yorulmadan muttasıl konfeti serpiyorlar." -H. C. Yalçın.

Türkçe - İngilizce

konfeti anlamı
isim
1) confetti

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

konfeti anlamı İt..confetti
Düğün, balo gibi eğlencelerde serpilen, küçük yuvarlak pul biçiminde kesilmiş renkli kâğıt parçaları: § "Sonra üstlerinde -baloların konfetilerini andıran yassı ve yuvarlak -naneli, tarçınlı, portakallı..." -Ruşen Eşref Ünaydın, Hatıralar I, 172. § "Nuri Efendi isimleri âdeta konfetiler gibi üstüme yağıyordu." -Ahmet Hamdi Tanpınar, Saatleri ayarlama Enstitüsü, 320. § "Ayaklarını altına almış, makasla konfeti kesiyor." -Reşat Nuri Güntekin, Yapak Dökümü, 62. § "Minicik bir gazete kesiğini konfeti hâline getirmekle…" -Adalet Ağaoğlu, Göç Temizliği, 212. § "Göreceksiniz ki, konfeti serpeceklerdir!" -Ahmet Rasim, Muharrir Bu Ya, 330. § "Renk renk (serponten) ve (konfetti) yağmuru hâlinde inerken…" -Necip Fazıl Kısakürek, O ve Ben, 66. § "Binbir renkli Japon fenerleri ve konfetiler." -Attila İlhan, Kurtlar Sofrası, 359.

"konfeti" için örnek kullanımlar

İlk yarıda sahaya atılan konfeti ve maytaplar yüzünden konuk ekibin yedek kulübesi etkilendi.
Because of confetti and fireworks thrown from the field in the first half of the team affected by the bullpen.
Kaynak: hurriyet.com.tr
Ayrıca dönen bir motorsikletin üzerinde dans eder ve konfeti ile kaplanır." "I Love Rock 'n' Roll", Spears'ın en büyük ticari başarısızlığı
Kaynak: I Love Rock 'n' Roll
Gittikleri 100'ü aşkın deplasman araçları ve yaptıkları meşale ve konfeti şovlarıyla nam salmış bir taraftar topluluğu bulunmaktadır.
Kaynak: İnegöl
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.