Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

koskocaman ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

koskocaman anlamı
sf. (ko'skocaman) 1. Çok büyük, çok iri, muazzam: "O sıralarda insana hayret verecek kadar koskocaman ve sapsarı bir ay fırladı." -Halikarnas Balıkçısı. 2. Geniş, büyük, kalabalık: "Size bu koskocaman şehirde yalnız, yapayalnız olduğunu söyler." -S. F. Abasıyanık.

Türkçe - İngilizce

koskocaman anlamı
sıfat
1) huge
2) whaling
3) whacking
4) enormous
5) tremendous
6) giant
7) very big

koskocaman eş anlamlısı

büyük
sf. 1. Boyutları, benzerlerinden daha fazla olan (somut nesne), makro, küçük karşıtı: "Büyük ağaçların altında, gazinoya doğru gidiyoruz." -Y. Z. Ortaç. 2. Çok, ortalamayı aşan (soyut kavram): "Büyük bir cevap sıkıntısı geçirdikten sonra itiraf etti." -P. Safa. 3. Niceliği çok olan: "Benim büyük kalabalıklara karşı ürkekliğim vardır." -R. N. Güntekin. 4. Üstün niteliği olan: "Molière büyük adammış, yeryüzüne gelmiş kişilerin en büyüklerinden biri." -N. Ataç. 5. Yetişkin, belli bir yaşa gelmiş: "Büyüklerin tandır sefasına ayıracak zamanları yoktu." -A. Kutlu. 6. Önemli: "Ömrünün tek ve büyük oyunu bitmişti." -T. Buğra.
geniş
sf. 1. Eni çok olan, enli, vâsi: "Geniş, bomboş bir taşlığın serin, rutubetli küf kokusu duyuldu." -P. Safa. 2. Alanı büyük olan, makro, dar karşıtı: "Bu ağaç, bir geniş bostan duvarının dış tarafında idi." -O. C. Kaygılı. 3. Bol (elbise). 4. Kapsamı büyük, dar sınırlar içinde kalmayan, yaygın, makro: Geniş anlamlı. 5. mec. Kolay kolay tasalanmayan, hoşgörülü, rahat: "Besbelli geniş, olabildiğince umursamaz görünmek istiyordu." -A. İlhan. 6. mec. Çok: Geniş iş alanları sağlandı.
muazzam
sf. 1. Çok büyük, çok iri, koskoca, koskocaman: "Muazzam, biraz da esrarlı, karanlık, eski bir konaktaydı." -H. E. Adıvar. 2. Alışılmışın sınırlarını aşan. 3. mec. Güçlü, önemli: "Fakat muazzam hakikatlere karşı göz yumanlardan değilim." -A. Gündüz.

"koskocaman" için örnek kullanımlar

Floransa ' daki koskocaman başlıca bir Rönesans saray ' ı dır. Arno Nehri ' nin güney tarafında konumlanmakta olup, Eski Köprü ' ye kısa
Kaynak: Pitti Sarayı
yaratma çabasını, fabrikanın başında duran koskocaman bir çınar ağacına “Nazım Hikmet Çınarı” adını verilmesiyle tiyatronun yeri oluşturuldu.
Kaynak: 3K Kavimler Kapısı Sanat Derneği
Kutsal şehirlerden Mekke ve Medine 'yi ziyaretinden sonra Mansa musa, krallığı içinde büyük camileri, koskocaman kütüphaneleri ve
Kaynak: Musa (Mansa)
O zamanki yıllarda Adana'daki hiçbir köyde olmayan koskocaman Sağlık ocağındaki Doktorları, Hemşireleri. Birkaç kez dövmeye kalkan ve
Kaynak: Cihadiye, Sarıçam
Osmanlı İmparatorluğu, gerçekten koskocaman bir teknik özellik dizisi yarattı. Bu durum Osmanlı İmparatorluğu'nun Osmanlı yemeklerinden
Kaynak: Türk kültürü
Ayrıca Zaman gazetesinden Fatih Selvi, pahalı bir yapım olan filmin "iyi bir pazarlama stratejisi ile doldurulmuş koskocaman bir balon"
Kaynak: Batman Başlıyor

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.