Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

kroki ne demek?

 - 4 sözlük, 4 sonuç.

BSTS / Orta Öğretim Terimleri Kılavuzu

kroki anlamı Fr. croquie
(coğrafya)

Güncel Türkçe Sözlük

kroki anlamı
is. (kro'ki) Bir konu veya nesnenin başlıca özelliklerini yansıtacak biçimde hazırlanmış taslağı: "Bu mektuba, korunun bir de küçük krokisini ilave ettim." -P. Safa.

Türkçe - İngilizce

kroki anlamı
isim
1) sketch
2) plan
3) chart
4) visual

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

kroki anlamı Fr.croquis
Bir konu veya nesnenin başlıca özelliklerini yansıtacak biçimde hazırlanmış taslağı: § "Karşılıklı vaziyelerin krokileri havada çiziliyordu." -Ahmet Hamdi Tanpınar, Huzur, 146. § "Korunun bir de küçük krokisini ilave ettim." -Peyami Safa, Sözde Kızlar, 206. § "Onun için evvela şöyle bir kroki çizeceğim." -Ruşen Eşref Ünaydın, Röportajlar II, 221. § "…İstanbul çevresinde istihkamların durumu ve donatımı ya da Boğazlar'daki tahkimatın krokileri gibi." -Attila İlhan, Batının Deli Gömleği, 289.

"kroki" için örnek kullanımlar

tekniğiyle basılan ve 4608 sayfadan oluşan ansiklopedide 10.000 madde, 4300 renkli ve siyah beyaz fotoğraf, gravür , harita, kroki yer almaktadır.
Kaynak: Dünden Bugüne İstanbul Ansiklopedisi
Kadastro müdürlüklerinden röperli kroki ve çap belgesi alma, Vergi muafiyeti belgesini alma, Veraset vergi dairelerinden ilişik kesme veya
Kaynak: Emlakçı
Kitapta tiyatro tarihiyle ilgili fotoğraf, gravür, kroki ve çizimlere de yer verilmiştir. Arka plân: Metin And bu kitabını yayımladığında
Kaynak: Tiyatro Kılavuzu
Sebati, 1929 Nisan ayında Ankara Etnoğrafya Müzesi 'nde açılan “Birinci Genç Ressamlar Sergisi”ne sekiz tablo, dört kroki ve heykel ile katıldı.
Kaynak: Muhittin Sebati
Resimli mesaj gönderilebilmesi, (kroki v.b.) Blackbox üzerinden istenilen numaralarla hands free olarak gsm görüşmesi yapılabilmesi,
Kaynak: Blackbox
topladığı anlaşıldı.Erdek Deniz Üs Komutanlığı 'nın kroki ve fotoğrafları Cemhan Katar tarafindan temin edilip İbrahim Sezer'e gönderilmiş.
Kaynak: Askerî casusluk ve şantaj davası

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.