Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

mask ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

mask anlamı
is. Genellikle ölünün yüzüne uygulanarak elde edilen yüz kalıbı.

İngilizce - Türkçe

mask anlamı
isim
1) maske
2) kamuflaj
3) maskeli kimse
4) alçı yüz kalıbı
fiil
1) maskelemek
2) gizlemek
3) maske takmak
4) kamufle etmek

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

mask anlamı Fr.masque
1. Genellikle ölünün yüzüne uygulanarak elde edilen yüz kalıbı: § "Brecht, maskları, anlatıcıları falan dönüştürerek yeniden gündeme getirdi de..." -Adalet Ağaoğlu, Geçerken, 115. § "Karşıda yeşil duvarların koyu gölgeleri arasından Fikret'in maskı beyaz mermer köpük gibi kabarıyor." -Ruşen Eşref Ünaydın, Diyorlar Ki, 119. 2. Maske:"... duygularını rijid bir mask altında saklamak..." -Reşat Nuri Güntekin, Eski Hastalık, 177.

"mask" için örnek kullanımlar

Bu basamağa IP maskesi veya Alt ağ maskesi (IP mask veya Subnet Mask) denir. Örneğin IP maskesi 255.255.255.0 ise, ilk üç basamağı (yani
Kaynak: Alt ağ maskesi
Te-yequ / water shadow” etiketli) ya da giyema k'idz («smal mask, Jump Dance sırasında kullanılan Jumping Mask, küçük yuvarlak ağızlı,
Kaynak: Yupik maskeleri
Libretto, opera , operet , oratoryo , bale , müzikal , mask gibi müziksel sahne eserlerinin yazılı metinlerine verilen addır.
Kaynak: Libretto
Alpay Ekler (d. 1964 , Üsküdar ), Türk Karagöz ve kukla sanatçısı, tiyatro dekor, kostüm, mask tasarımcısı, müzisyen, yazar ve yönetmen.
Kaynak: Alpay Ekler
networkleri 30 saniyede bir komşu router 'a bildirir. (classfull bir protokoldür yani ip adresinin sınıfına ait subnet mask seçilerek gönderilir.
Kaynak: Router Bilgi Protokolü
kiz okulu olan "Josias Priest Yatılı Kiz Okulu"'nda temsil edilmiş ve ilk halka açık temsili bir mask olarak kraliyet sarayında yapılmıştır.
Kaynak: Dido ve Aeneas

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.