Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

melun ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

melun anlamı
sf. (melu:nu) 1. Tanrı tarafından lanetlenmiş olan, lanetli: Melun şeytan. 2. is. Lanetlenmiş kimse: "Kendisini Müslüman adıyla takdim eden bu kır saçlı melunu da tanıdım." -A. Gündüz. 3. mec. Nefretle karşılanan, kötü: "Baykuşlar uğursuzdu ama yeterince melun değil." -E. Şafak.

Türkçe - İngilizce

melun anlamı
sıfat
1) accursed
2) effing
3) cursed
4) unblessed

melun eş anlamlısı

kötü
sf. 1. İstenilen, beğenilen nitelikte olmayan, hoşa gitmeyen, fena, iyi karşıtı: "Hamakat, dalalet ve kötü niyetin bu kadarına söylenebilecek bir şey yoktur." -N. F. Kısakürek. 2. Zararlı, tehlikeli: Kötü adam. 3. Korku, endişe veren: "Yabancının bu kötü kastına yalnız azmimizle karşı koyduk." -R. E. Ünaydın. 4. Kaba ve kırıcı: "Kızına söylemedik kötü lakırtı bırakmamış." -M. Ş. Esendal. 5. Kişi veya toplum üzerinde olumsuz etkileri olan. 6. zf. Aşırı, çok: Kız, oğlana kötü tutuldu.
lanetli
sf. Lanetlenmiş, kargınmış, kargışlı, melun.

"melun" için örnek kullanımlar

anlamından, Karganmış (melun) Tanrı tarafından lanetlenmiş olan, lanetli olan kimsenin (veya kimselerin) şehri anlamı çıkarılır.
Kaynak: İnçkend
"Türk" tezine göre ise bu kelimenin aslı, Osmanlıca'da melun can, yani ‘lanetlenmiş can'dır. Türkiye 'de "Meluncan" şeklindeki yazım
Kaynak: Meluncan
Kelime çeşitli şekillerde tercüme edilebilir, Kral James'in çevirisine göre anathema, melun olarak tercüme edilmiştir. Yeni Ahit sınırlı
Kaynak: Aforoz

Yakın Kelimeler

(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.