Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

mesnet ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

mesnet, -di anlamı
is. 1. Dayanak. 2. esk. Mevki, makam: "Annem ata, arabaya, kendi tabirince mansıba, mesnede, hanımefendiliğe can atan bir kadındı." -H. E. Adıvar.

Türkçe - İngilizce

mesnet anlamı
support

mesnet eş anlamlısı

dayanak
is. 1. Dayanılacak şey, istinatgâh, mesnet. 2. mec. Bir iddiayı güçlendirmeye yarayan tanıt. 3. mec. Destek, dayanak noktası: "Söylenenleri destekliyor, onlara dayanak oluyordu." -T. Buğra. 4. fel. Bir gerçekliğin onaylanması için olayların arkasında veya altında bulunan şey, kendisine bir şey yüklenilen, bir varlığa destek olan, altta bulunan temel.
makam
is. (maka:mı) 1. Mevki, kat, yer: "İnsan değil gökyüzündeki makamını şaşırarak yere inmiş bir melektir." -H. R. Gürpınar. 2. müz. Klasik Türk müziğinde bir müzik parçası veya şarkının işleniş biçimi.
mevki
is. (mevki:si) 1. Yer, mahal: "Gelibolu civarında Akbaş mevkisinde bir cephane deposu vardı." -Atatürk. 2. Makam: "... senelerce devletin yüksek mevkilerinde bulundu." -Y. K. Karaosmanoğlu. 3. Bazı ulaşım araçlarında yolculara veya tiyatro, sinema vb. yerlerde seyircilere sağlanan konfora ve bilet ücretlerine göre düzenlenmiş yer: "İkinci mevki sıralar oldukça dolmuş, localardan ise ancak bir ikisi tutulmuş." -M. Ş. Esendal. 4. Durum: "Hey Allah'ım! Ben ne müşkülatlı bir mevkide kalmışım şimdi" -O. C. Kaygılı.

"mesnet" için örnek kullanımlar

Buna karşılık bankaların hatalı olduğu, cezaya mesnet oluşturan ciddi hatalar yaptıkları da kesin.
On the other hand banks to be defective, serious flaws that make penalty of their support, too.
Kaynak: hurriyet.com.tr
Dış etkilerden dolayı oluşan mesnet tepkisi , kesit zoru, şekil değiştirme ve yer değiştirmeler izostati k sistemlerde denge denklemleri ile
Kaynak: Hiperstatik sistemler
İzostatik sistemler, dış etkiler sonucu oluşan mesnet tepkisi, kesit zoru, şekil değiştirme ve yer değiştirme denge denklemleri ile
Kaynak: İzostatik sistemler
çeşitleri de ankastre beyaz eşya olarak isimlendirilmiştir. Mimari de ise ankastre mesnet , duvara sabitlenmiş taşıyıcı olarak kullanılır.
Kaynak: Ankastre
Basit ve ekonomik oluşu, tercih sebebidir. Karayolu köprülerinde I şeklindeki çelik kiriş ler mesnet ler arasına yerleştirilir.
Kaynak: Köprü
kulelerin tabliye mesnet düzeyinden başlaması ve tabliyesinin Boğaziçi Köprüsü'ndeki gibi ortotropik, berkitmeli panellerden oluşan
Kaynak: Fatih Sultan Mehmet Köprüsü
Yeterli rijitlik: Değişik oturmaları önlemek, sehim şartlarını sağlamak, hesaplarda yapılan mesnet kabullerine uygun imalat yapmak.
Kaynak: Yapı Anabilim Dalı
Ray altına uygulanan ve titreşimleri önleyen elastomer mesnet malzemesi, Türkiye'de kullanılan en kalın ve en fazla titreşim önleyen yastık
Kaynak: M4 hattı
Köprü ayakları çelik mesnet türü olup dış kaplaması taş örme tekniği ile yaplmıştır. Yapım yılı başlangıcı 1907, bitiş tarihi 1912'dir.
Kaynak: Varda Köprüsü
Bu olay ileride Şehzade katli için de önemli bir mesnet teşkil etmiştir. Cem Sultan, 25 Şubat 1495 'de vefat etti. Ağabeyi Sultan II.
Kaynak: Cem Sultan

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.