Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

midi ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

midi anlamı
sf. Orta.

İngilizce - Türkçe

midi anlamı
isim
1) midi
2) baldıra kadar giysi

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

midi anlamı
Küçük, minik.

-Gaziantep

midi eş anlamlısı

Orta
öz. is. (o'rta) Çankırı iline bağlı ilçelerden biri.
orta
is. 1. Bir şeyin kenarlarından merkeze doğru yaklaşık olarak aynı uzaklıkta olan yer: "Tam bağın ortasına geldikleri zaman düşman askerlerini gördüler." -Y. K. Karaosmanoğlu. 2. Başlangıcı ile bitimi arasında eşit uzaklıkta olan süre: Yılın ortası. Haftanın ortası. Günün ortası. Kışın ortası. 3. Bir şeyin eşit olarak ayrılabileceği bölüm: "Seccadesini ortasından kesip ikiye böldüler." -Ö. Seyfettin. 4. Ne uzun ne kısa, midi. 5. Ne büyük ne küçük, midi. 6. İyi ile kötü arasındaki durum. 7. Öğretimde, öğrencinin değerlendirilmesinde geçer not ile iyi arasındaki derece: Orta ile geçti. 8. Defterde, bir araya getirilmiş belli sayıda yaprakların oluşturduğu bölümlerden her biri. 9. sf. Sorunların çözümünde aşırılıklardan kaçınan, ölçülü bir yöntem izleyen. 10. sf. Her iki yanında kendi türünden aynı nitelikte nesneler, durumlar bulunan: "Hademe orta bölmeyi açmak üzere koştu." -R. H. Karay. 11. sf. İki karşıt nitelik veya durum arasında bulunan, tutarlı, ılımlı, vasat. 12. fiz. Bir olayın, içinde gerçekleştiği yer. 13. mat. Orantı. 14. sp. Futbolda oyunculardan birinin, topu, kale ağzında duran arkadaşlarına havadan yollamak için yaptığı vuruş: "Aut çizgisinden nefis bir orta..." -H. Taner. 15. tar. Yeniçeri Ocağında tabur.

"midi" için örnek kullanımlar

Berliner, veya "midi", gazete endüstrisinde kullanılan 470 mm × 315 mm (18½ inç × 12.4 inç ) boyutlarında bir gazete formatı dır.
Kaynak: Berliner (format)
Berliner (format) veya "midi", gazete endüstrisinde kullanılan 470 mm × 315 mm (18½ inç × 12.4 inç ) boyutlarında bir gazete formatıdır.-
Kaynak: Berliner
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.