Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

midye ne demek?

 - 8 sözlük, 8 sonuç.

BSTS / Asalakbilim Terimleri Sözlüğü

midye anlamı İng. mussel Osm.ümm-ül-hu-IûI Alm. Muschel Fr. moule
Asalak yaşama uymuşları bulunmakla birlikte, hekimlik yönünden yalnız arakonakçı türleri dolayısıyle ve çok seyrek olarak anılan bir bölüm yassısolungaçlıların ortak adı.

BSTS / Biyoloji Terimleri Sözlüğü

midye anlamı İng. mussel Lat.Mytilus Alm. Pfahlmuschel Fr. moule commune
Yassı solungaçlılar (Lamellibranchiata) sınıfından, kabuğu eşit parçalı, ön tarafı sivri ve uzun, art tarafı yuvarlak üçgen biçiminde olan, bütün denizlerde yaşayan bir yumuşakça cinsi.

BSTS / Orta Öğretim Terimleri Kılavuzu

midye anlamı Osm. ümm-ül hulûl Fr. moule
(zooloji)

BSTS / Su Ürünleri Terimleri Sözlüğü

midye anlamı Lat.Mytilus
Yassı solungaçlılar (Lamellibranchiata) sınıfından, kabuğu eşit parçalı, ön tarafı sivri ve uzun, arka tarafı yuvarlak üçgen biçiminde olan, bütün denizlerde yaşayan bir yumuşakça cinsi.

BSTS / Zooloji Terimleri Sözlüğü

midye anlamı İng. mussel Alm. Pfahlmuschel Fr.moule commune
(Mytilus) Yassısolungaçlılar (Lamellibranchiata) sınıfından (bakınız») bir yumuşakça türü. Eşit parçalı olan kabuk uzun olup ön tarafı sivri, ard tarafı yuvarlak üçgen biçimindedir. Hemen bütün denizlerde bulunur.

Güncel Türkçe Sözlük

midye anlamı
is. (mi'dye) hay. b. Yassı solungaçlı, yumuşakçalardan, kabukları birbirine eşit, denizlerin kayalık yerlerinde kümeler durumunda yaşayan eti yenir bir hayvan (Mytilus): "Balık pazarında duyargaları henüz oynar karidesler mi istersiniz, midye dolmaları mı?" -A. İlhan.

Türkçe - İngilizce

midye anlamı
isim
1) mussel

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

midye anlamı Rum.midia
Yassı solungaçlı, yumuşakçalardan, kabukları birbirine eşit, denizlerin kayalık yerlerinde kümeler durumunda yaşayan eti yenir bir hayvan (Mytilus): § "Katerina'nın midye ve istiridye kabuklarını ve böceklerini asker gibi dizerek çocuklar gibi istifade etmek öyle değil mi?" -Ahmet Midhat Efendi, Kafkas, 27. § "Ben hazretin yalnız bir midye dolmasını bilirim." -Ahmet Hamdi Tanpınar, Saatleri ayarlama Enstitüsü, 204. § "Midye; dışta kabuk ama içte ruh var" -Adalet Ağaoğlu, Sen türkiye'ninEn Güzel Kazasısın, 78. § "Bir çeşit midye olan deniz tarağıyla yapılan pilavı Viki pek sevmedi, ama Ali Osman'ın Çocuksu sesler çıkartarak iştahla yiyişi onu güldürdü." -Buket Uzuner, Uzun Beyaz Bulut (Gelibolu), 275.

"midye" için örnek kullanımlar

Midye birbirine eklemlenmiş iki parçalı kabukları olan yumuşakçalar . Bivalvia sınıfından omurgasızlar ın çoğu «midye» olarak, bir kısmı
Kaynak: Midye
Mavi midye (Mytilus edulis), orta boyutta, mytilidae sınıfına mensup omurgasız deniz canlısıdır.Kuzey Atlantik kıyıları, Kuzey Amerika
Kaynak: Mavi midye
Rumelikavağı; İstanbul Boğazı 'nın en kuzeyinde, Sarıyer ilçesine bağlı, balığı, midye si ve incir i ile meşhur bir semtidir.
Kaynak: Rumelikavağı, Sarıyer
Deniz kabukları, deniz salyangozu , midye , istiridye , denizdişi gibi kabuklu yumuşakçalar ın deniz kıyılarına vuran kabukları.
Kaynak: Denizkabuğu
Sedef, midye ve istiridye gibi deniz hayvanlarının kabuğunda bulunan süslemecilikte kullanılan, pırıltılı, beyaz, sert bir maddedir.
Kaynak: Sedef
Sınıf, tamamı tatlısu ya da denizlerde yaşayan 30,000 tür ü bulundurmaktadır. Kum midyesi , kara midye , kıllı midye , istiridye ,
Kaynak: Midyeler
Kabuklular: Aoyagi (青柳) | Midye. Yuvarlak midye olarak bilinir | Awabi (鮑) | Denizkulağı | Ebi (海老) | Karides (kaynatılmış veya çiğ) |
Kaynak: Suşi ve saşimi malzemeleri
Omurgasız hayvanlardan bazıları; çekirge , örümcek , kelebek , sinek , solucan , ahtapot , yengeç , ıstakoz , midye , ve denizanası dır.
Kaynak: Omurgasızlar
Ahtapot, salyangoz, midye, fazgenella yumuşakçalardandır. Yumuşakçalardan olan midyeler çok eskiden beri insanların besin kaynağı olarak
Kaynak: Yumuşakçalar
Orta Meriç bölgesinde oturmuş olanlar Hedonlar: Aşağı Vardar vadisinde oturmuş olanlar Tynler: İğneada ve midye bölgesinde oturmuş olanlardır.
Kaynak: Traklar
Balıklardan pullu ve yüzgeçli olanlar dışında kalanların, kabuklu hayvanların (midye, istiridye) ve ahtapot, kalamar, ıstakoz, karides,
Kaynak: Koşer

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.