Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

mücadele etmek ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

mücadele etmek anlamı
uğraşmak, savaşmak, çatışmak.

Türkçe - İngilizce

mücadele etmek anlamı
fiil
1) war
2) combat
3) struggle
4) fight
5) agonize
6) battle
7) fight a battle
8) buffet
9) compete
10) crusade
11) strive
12) tussle
13) be up against
14) be at war with
15) wrestle

mücadele etmek eş anlamlısı

çatışmak
(nsz, -le) 1. Birbirine çatmak veya çatılmak: "Ulu denizin üstünü çatışan, şimşeklenen kara bulutlar sardı." -Y. Kemal. 2. Söz, iddia veya davranış birbirini tutmamak, birbirini çelmek, mütenakız olmak. 3. Karşılıklı vuruşmak. 4. Kavga etmek. 5. Deve ve köpek çiftleşmek.
savaşmak
(nsz, -le) 1. ask. Ordu ölçüsünde iki silahlı kuvvet karşı karşıya gelip çarpışmak, vuruşmak, muharebe etmek: "Bu acımasız dünyada artık acımasızca savaşacaklardı." -İ. O. Anar. 2. mec. Bir şeyi ortadan kaldırmak, yok etmek amacıyla mücadeleye girişmek: "İkiyüzlülere, sureti haktan görünen sahte dindarlara karşı bütün gücümle savaşacağım." -N. Hikmet. 3. mec. Çaba sarf etmek.
uğraşmak
(-le) 1. Bir iş üzerinde sürekli çalışmak: "Muhacir kümeleri arasında, ekmek dağıtmakla uğraşan yaşlıca bir adama seslendi." -P. Safa. 2. (-e) Bir işi başarmaya çalışmak, iş edinmek: "İkisi barbut oynuyor, üçüncüsü, en küçükleri, bir çekirgeye sigara içirmeye uğraşıyordu." -H. Taner. 3. Zamanını bir işe verme durumunda kalmak: "Ee, hadi yürü yahu. Senlen mi uğraşacağız?" -H. Taner. 4. Savaşmak: "Düşmanlarla uğraşmak için sonuna kadar çalışmaya azmettik." -Atatürk. 5. mec. Birine kötü davranmak: "Aman, siz de hep beybabamla uğraşırsınız!" -Ö. Seyfettin.

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.