Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

müsamere ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

müsamere anlamı
is. (müsa:mere) 1. Okullarda öğrencilerin sunduğu, proGramında koşuk, oyun vb. gösterilerinin yer aldığı eğlence: "Bu müsamere günündeki selamlama süresince bedenimde bir değişim olmuştu." -A. Ağaoğlu. 2. esk. Çoğunlukla akşam toplantısı, akşam eğlencesi.

"müsamere" için örnek kullanımlar

Kısa geçmişinde büyük fedakarlıklarla halkı müsamere, kongre ve konserlerle eğitmek, yetim ve fakir öğrencilere elbise ve ders aracı
Kaynak: Kurtuluş Yolu
Mali gücü çok kısıtlı olduğu için 1940'larda konserlerini sinema salonlarında, provalarını çeşitli binaların çatı katı, kömürlük, müsamere
Kaynak: İstanbul Şehir Orkestrası
En önemlisi, ülkemizde bir ilke imza atıp, bir müsamere salonundan, kültür merkezine dönüştürülen koca bir yapı. Kısacası bir ÖMÜR!
Kaynak: Hadi Çaman
Ayrıca müsamere kolu öğrencilerinin tiyatro gösterilerindeki başarıları sosyal alanda da okulu ön plana çıkarmaktadır. Okulda yer alan
Kaynak: Tire Kutsan Anadolu Lisesi
Koç' Robinson (Mickey Rourke ), artık New Jersey civarındaki okul ve müsamere salonlarında dövüşerek kuruşu kuruşuna geçinmeye çalışmaktadır.
Kaynak: Şampiyon (film, 2008)
Okulun öğrencisi Behçet Kemal'in yaptığı konuşma ile açılan törende Mustafa Kemal'i çok duygulandıran bir müsamere sergilendi.
Kaynak: Kayseri Lisesi
ise bir müsamere sırasında halk evinde Melih Cevdet Anday ile arkadaş oldu Lisenin ilk yılında edebiyat öğretmeni Ahmet Hamdi Tanpınar 'dı.
Kaynak: Orhan Veli Kanık
Politik yazar: Başöğretmenlerin müsamere derneği gibi. Tabii biraz daha ciddisi." "Kurt Tucholsky | Politische Briefe (Politik Mektuplar).
Kaynak: Kurt Tucholsky

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.