Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

müzahir ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

müzahir anlamı
sf. (müza:hir) esk. Arkalayan, destekleyici, arka çıkan, yardımcı.

Kişi Adları Sözlüğü

Müzahir anlamı Köken: Ar.
Söyleyiş: (müza:hir) Cinsiyet: Erkek
Yardım eden, yardımcı.

müzahir eş anlamlısı

destekleyici
is. 1. Bilim, sanat, kültür veya spor alanlarında yapılacak herhangi bir etkinliğin maddi yönünü üstlenen kimse veya kurum, sponsor. 2. sf. Destekleyen: "Arada bir dünya görüşümü tam manasıyla destekleyici okuyucu mektupları almakla bahtiyarım." -N. F. Kısakürek.
yardımcı
is. 1. Yardım eden veya gerektiğinde yardım edecek olan kimse vb., muavin, muin, yaver, asistan: "Ev işlerinde annemin yardımcısı yine bendim." -A. Ağaoğlu. 2. sf. Yardımı olan (şey): "Bugün yardımcı kitaplardan işe başlayalım." -N. Hikmet.

"müzahir" için örnek kullanımlar

Köyün belli başlı müzahir alanları: yaz dönemlerinde kullandıkları Annaah tepesi, Korkut bölgesi ve Armışen deresinde meralar mevcutdur.
Kaynak: Kayalısu, Şenkaya
Köyün belli başlı müzahir alanları; Yaz dönemlerinde kullandıkları Güzel Yaylası, Gala mezrası, Haydo arazisi ve Gazonnu mezralarıdır.
Kaynak: Çamlıalan, Şenkaya
Ordusu kuşatılan Osmanlı Devleti ile 1812 yılında tekrar Fransız tehdidiyle karşı karşıya kalan Rusya 1812 yılında barışa müzahir bir
Kaynak: 1806-1812 Osmanlı-Rus Savaşı
Bölgeye müzahir konumda Güçlendirilmiş Jandarma Karakolu konuşlanmıştır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır.
Kaynak: Ulukale, Çemişgezek
Devleti ile 1812 yılında tekrar Fransız tehdidiyle karşı karşıya kalan Rusya 1812 yılında barışa müzahir bir tutum benimsemeleriyle sona erdi.
Kaynak: II. Mahmud

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.