Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

neoklasik ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

neoklasik anlamı
sf. (l ince okunur) Neoklasisizm yanlısı.

"neoklasik" için örnek kullanımlar

Onur, Neoklasik tarzıyla Osmanlı saat kulelerinin arasında en dikkat çekici Makedonya Kulesi'nin 1953'teki depremde de zarar gördüğünü ifade etti.
Honor, the most striking neo-classical style of the Ottoman clock towers Macedonian tower was damaged in the 1953 earthquake, he said.
Kaynak: risalehaber.com
Bir mal veya bir hizmetin marjinal faydası, ekonomi biliminde neoklasik değer kuramının ana kavramıdır. Bu kavram, eğer diğer her mal ve
Kaynak: Marjinal fayda
yüzyılın ortalarına kadar yaygınlığını korumuş, sonrasında neoklasik iktisada yerini bırakmıştır. arası ve neoklasik iktisat ile bağlantıları.
Kaynak: Klasik iktisat
Uğraştığı alanlar arasında ekonometri , zaman serileri ve yeni neoklasik makroekonomi yer almaktadır. Halen, Princeton University nde "
Kaynak: Christopher A. Sims
Bu yüzden Novi Sad'ın Ana meydanın daki binalar ve sokakları neoklasik mimariye aittir. Yönetim Biçimi: Kent meclisi ve belediye üyeleri
Kaynak: Novi Sad
doğrudan eline almıştır. 1810 yılında Leopoldo Pollack 'un öğrencisi Simone Elia 'nın mimarlığında neoklasik şekilde yeni bir bina yapılmıştır.
Kaynak: Accademia Carrara
Ալեքսանդր Թամանյան; Rusça : Александр Оганесович Таманян, Aleksandr Oganesoviç Tamanyan), Ermeni asıllı neoklasik mimar ve kentbilimci idi.
Kaynak: Aleksandr Tamanian

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.