Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

operasyon ne demek?

 - 5 sözlük, 5 sonuç.

BSTS / Cerrahi Terimleri Sözlüğü

operasyon anlamı İng. operation, surgical intervention
Ameliyat.

BSTS / Su Ürünleri Terimleri Sözlüğü

operasyon anlamı İng. operation
Ameliyat.

Güncel Türkçe Sözlük

operasyon anlamı
is. 1. Dizi eylem. 2. İşletme. 3. Emniyet teşkilatında suçluların yakalanması için düzenlenen dizi eylem: "Operasyonu başlatacak işareti ondan bekliyoruz." -A. Ümit. 4. ask. Harekât. 5. tıp Ameliyat: "Operasyonu sona erince verdikleri sözleri de kolayca unuttular." -A. Ümit.

Türkçe - İngilizce

operasyon anlamı
isim
1) operation
sıfat
1) operational

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

operasyon anlamı Fr.opération
1. Ameliyat: § "Küçük bir operasyon geçirmiş de…"-Adalet Ağaoğlu, Üç Beş Kişi, 147. § "Her şeyi bırakarak yola çıkmanın ve bir operasyondan sonra kesilen uzvu hatırlar gibi." -Ahmet Hamdi Tanpınar, Huzur, 184. 2. mec. Elde edilecek sonuç için alınan önlem ve yürütülen işlemlerin bütünü: § "Dilimizin hâli marazi bir hâldi, ona karışmak, onun üzerinde bir operasyon yapmak gerekti." -Peyami Safa, Osmanlıca-Türkçe-Uydurmaca,, 117. § "Onun seçilmesini önlemek için girişilecek operasyonlar gizli kaldıkça, önemli değildi.-Attila İlhan, Batının Deli Gömleği, 42.

operasyon eş anlamlısı

ameliyat
ç. is. (ameliya:tı) 1. tıp Hasta üzerinde tedavi amacıyla uygulanan kesme ve dikme işlemi, operasyon. 2. esk. İşler, faaliyetler: "Enkazın kalkması üç dört günlük ameliyata muhtaç." -H. R. Gürpınar.
harekât
ç. is. (harekâ:tı) esk. 1. Davranışlar, işler. 2. ask. Belli bir amaç gözetilerek bir askerî birliğe yaptırılan manevra, çarpışma, çevirme, kovalama vb. işler, operasyon: İzmir harekâtı on beş gün içinde amacına varmış bulunuyordu.

"operasyon" için örnek kullanımlar

Beşiktaş derbisi sonrası yeni operasyon yapılabileceği de belirtildi.
As stated in the new operation can be done after Beşiktaş derby.
Kaynak: gunebakis.com.tr
Polis düzenlediği operasyon ile depodaki televizyonları ele geçirdi.
Organized by the television in the tank with the operation of the police seized.
Kaynak: timeturk.com
Ömer Özkan bu sefer dünyada ilk olacak bir operasyon gerçekleştirecek.
Omer Ozkan this time will be the first in the world to perform an operation.
Kaynak: haberdar.com
Ahmet Çakar, "Aziz Yıldırım, hakemlere operasyon yapıyor" diyor.
Ahmet Çakar, "Aziz Yildirim, the referees doing the operation," he says.
Kaynak: bursadabugun.com
Mantık ta ve matematik te sonlandırılabilir bir operasyon olan ω'nin fonksiyon u. ω : X1 × … × Xk → Y. biçimindedir. Xj serisi operasyonun
Kaynak: Operasyon Teorisi
Bir operasyon memuru genellikle çalışan işletme bölümü doğrudan denetimi altında. Pozisyon bu tür ana rolü bütün bir operasyon ekibi, bir
Kaynak: Operasyon görevlisi (meslekler)
anavatandan binlerce kilometre uzaktaki, gerek karayolu gerekse demiryolu ağı yönünden yetersiz bir harekât alanında operasyon yürütmek durumundadır.
Kaynak: Mavi Durum
Operasyon için Türkiye ordusunun PKK'ya karşı başlattığı en büyük operasyon ve Türkiye Cumhuriyetinin kurulduğu günden beri katıldığı en
Kaynak: Murat Operasyonu
Mongoose (Firavunfaresi) Operasyonu, ABD Başkanı John Kennedy döneminde CIA tarafından örtülü olarak başlatılan operasyon.
Kaynak: Mongoose Operasyonu
Condor Planı. 1970'li yıllarda Latin Amerika 'daki diktatörlüklerin CIA desteğiyle uygulamaya koyduğu iddia edilen operasyon.
Kaynak: Condor Planı
Operasyonu, Konya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Ereğli ve 10 ilde yapılan operasyon.
Kaynak: Örümcek Ağı Operasyonu
Jagdgeschwader (JG), Alman Hava Kuvvetleri 'nin bir operasyon birimidir. Almanca 'da Avcı Grubu anlamına gelir. Temeli I. Dünya Savaşı 'na
Kaynak: Jagdgeschwader
19 Mart günü, operasyon öncesinde UTC ile saat 13:30'da Paris 'te yapılan toplantıya Fransa cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy , BM genel
Kaynak: 2011 Libya askerî müdahalesi

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.