Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

palmat ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

BSTS / Biyoloji Terimleri Sözlüğü

palmat anlamı İng. palmate Lat.palma: avuç içi Alm. handförmig Fr. palmé
Elsi; el şeklinde parçalı yaprak.

"palmat" için örnek kullanımlar

Elk veya Mus (Alces alces), palmat boynuzlu, boynu sakallı iri geyik. Hint Elki veya Sambar geyiği (Cervus unicolor), geyikgiller
Kaynak: Elk (anlam ayrımı)
Tür; sert, çalımsı, gövde içi boş, palmat yapraklı, dioik ve tek yıllıktır. Lifleri dayanıklı ve oldukça uzundur. Liflerde lignin maddesi
Kaynak: Kenevir
Familya üyeleri ağaçlar, sarılıcı ve dik bitkilerdir. Yaprak lar genellikle az ya da çok geniş loblu palmat, ve kulakçık lıdır.
Kaynak: Kendirgiller
olanlara kadar değişir ve yaprak laminası orbikular, peltat, ve kordattır; yaprak kenarları düz, palmat damarlı, stipullu, uzun petiyolludur.
Kaynak: Nilüfergiller
Yapraklar basit veya palmat bileşik, stipul lar kalıntı halinde (bez veya diken şeklinde), bazen eksiktir ve alternat dizilişlidir.
Kaynak: Kebere otugiller
kırmızı). Yaprak lar genellikle loplu ve derin bölmeli, genellikle pinnatid, pinnat veya palmat damarlı, stipul suz ve alternat dizilişlidir.
Kaynak: Gelincikgiller
yapraklar ilk açtığında sarımsı kahverengi tüylü; elsi (palmat) yapraklar 5-7 loplu, loplar geniş, kenarı çarpık çift dişli, ucu uzun ve sivridir.
Kaynak: Japon akçaağacı
olduğu gibi erkek alageyiklerde (Dama dama) de el ayasına veya daha doğru bir tanımlama ile yaba ya benzeyen palmat biçimli kürek boynuzdur.
Kaynak: Alageyik
Tek veya çok yıllık tırmanıcı ve sürünücü otlar veya çalılardır. Yaprak lar palmat ya da pinnat loplu, lop sayısı 5, alternat , yaprak
Kaynak: Kabakgiller
tıpkı erkek alageyik lerde (Dama dama) olduğu gibi erkek sığınlarda (Alces alces) da el ayasına benzeyen palmat ("kürek boynuz") biçimlidir.
Kaynak: Sığın

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.