Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

panda ne demek?

 - 5 sözlük, 5 sonuç.

BSTS / Biyoloji Terimleri Sözlüğü

panda anlamı İng. red panda Lat.Ailurus fulgens Alm. Panda Fr. petit panda
Etçiller (Carnivora) takımının, küçük ayıgiller (Procyonidae) familyasından, 45 cm kadar uzunlukta, 34 cm kadar kuyruğu olan, tüyleri sık ve pas kırmızısı renginde, karnı ve bacakları kara, Himalaya'da yaşayan bir tür.

BSTS / Orta Öğretim Terimleri Kılavuzu

panda anlamı Lat.Ailurus fulgens Fr.panda
(zooloji)

BSTS / Zooloji Terimleri Sözlüğü

panda anlamı İng. red panda Alm. Panda Fr. petit panda
(Ailurus fulgens) Etçiller (Carnivora) takımının küçük-ayıgiller (Procyonidae) familyasından (bakınız») bir memeli türü. Uzunluğu 45, kuyruğu 34 cm. Tüyleri sık ve pas kırmızısı rengindedir. Karnı ve bacakları karadır. Postu beğenilir. Himalâyada yaşar.

Güncel Türkçe Sözlük

panda anlamı
is. (pa'nda) hay. b. 1. Etçillerden, Avustralya ile Himalaya ormanlarında yaşayan, tüyleri sık ve pas kırmızısı renginde, karnı, bacakları kara, postu beğenilen bir hayvan (Ailurus fulgens). 2. Çin'de yaşayan, ayı iriliğinde, siyah beyaz renkli otçul bir hayvan.

İngilizce - Türkçe

panda anlamı
isim
1) panda

"panda" için örnek kullanımlar

Küçük panda (Ailurus fulgens), Kızıl panda olarak da bilinir, etçiller (Carnivora) takımından çok ürkek ve tehlike altında olan bir tür .
Kaynak: Küçük panda
Panda (hayvan), bir hayvan. Büyük panda , ayıgiller familyasından nesli tehlikede olan bir tür. Küçük panda , Güney Asyada yaşayan bir
Kaynak: Panda (anlam ayrımı)
yaşar. Asya 'da yaşayan ve Ailuridae adında ayrı bir familyaya ayrılan küçük panda nın bu familyaya mensup olup olmadığı hala tartışılmaktadır.
Kaynak: Rakungiller
1972 Panda! Go, Panda! (ja:パンダ・コパンダ | パンダ・コパンダ , Panda Kopanda) / Panda ve çocuk panda şef yönetmen. 1973 Panda! Go, Panda! - Yağmurlu Sirk
Kaynak: Isao Takahata

Yakın Kelimeler

(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.