Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

parçalanmak ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

parçalanmak anlamı
(nsz) 1. Parçalama işine konu olmak, parçalara ayrılmak, paralanmak: "Mine'nin parçalanmış bedeni gözlerimin önüne geliyor." -A. Ümit. 2. mec. Başkasını mutlu etmek için elden gelen her şeyi yapmak, didinmek: "Size de tiyatronuza da biraz yararlı olabilmek için didiniyorum, parçalanıyorum." -T. Buğra.

Türkçe - İngilizce

parçalanmak anlamı
fiil
1) break
2) crumble
3) disintegrate
4) split
5) crash
6) spall
7) rend
8) shatter
9) shiver
10) smash
11) break up
12) fall to pieces
13) break to pieces
14) split off
15) splinter
16) shred
17) rupture
18) fly to pieces
19) disrupt
20) digest
21) decay
22) crush
23) come apart
24) go splinters
25) go into splinters
26) go to pieces

parçalanmak eş anlamlısı

paralanmak
(I) (nsz) Parasızken para elde etmek.
paralanmak
(II) (nsz) 1. Parça parça olmak. 2. mec. Sıkıntı ve üzüntü içinde, olmayacak bir işle uğraşmak, didinmek. 3. mec. Bir işte çok çaba ve özen göstermek.

"parçalanmak" için örnek kullanımlar

Sure ismini ilk ayette geçen ve yarılmak parçalanmak anlamına gelen inşikak kelimesinden alır. İnşikak Suresi'nde kıyamet günü olaylarından
Kaynak: İnşikak Suresi
Kırılmak, parçalanmak, bozulmak. 2. Yenilmek, bozguna uğramak.” anlamlarını belirtir. Sırpsındığı Muharebesi ,"Sırpların kırıldığı muharebe"
Kaynak: Sırpsındığı Muharebesi
Bu bağlamda söz konusu protein, parçalanmak için ana gözeneğe gelmelidir. Yine dıştaki iki halka, α ünitesi barındırır. Bu halkaların
Kaynak: Proteazom
ortadirek fizik profesörü Larry Gopnik'in, karısı Judith'in, onu havalı iş arkadaşı Sy uğruna terk edeceği parçalanmak üzere olan hayatı vardır.
Kaynak: Ciddi Bir Adam
Polonya ve Çekoslovakya 'daki Nazi kamplarında yok edilmiş bu katliam Roman halkı tarafından porajmos "parçalanmak" olarak adlandırılmıştı.
Kaynak: Çingeneler
Brandenburg ve Wörth 13 Mayıs 1919'da donanma envanterinden düşülerek parçalanmak üzere satıldılar. İki gemi de merkezi Berlin 'de bulunan
Kaynak: Brandenburg sınıfı zırhlı
nörotransmitter, serotonin , dopamin ve norepinefrin dahil olmak üzere, parçalanmak yerine sinaptik boşluk tarafından absorbe edilirler.
Kaynak: Enzim inhibitörü

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.