Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

paydaş ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

BSTS / İktisat Terimleri Sözlüğü

paydaş anlamı İng. holder, shareholder, stockholder
1. Bir ortaklık veya mal üzerinde payı olan kişi. 2. Hisse senedini satın alarak elinde bulunduran kişi.

BSTS / Medeni Hukuk Terimleri Sözlüğü

paydaş anlamı
hissedâr, müşterek mâlik (bakınız» birlikte iye).

Güncel Türkçe Sözlük

paydaş anlamı
is. Hissedar.

paydaş eş anlamlısı

hissedar
is. (hisseda:rı) Bir ortaklık veya mal üzerinde payı olan kimse, paydaş: "Hanımefendi çoğu günlerini hissedar olduğu şirkette geçiriyormuş." -A. İlhan.

"paydaş" için örnek kullanımlar

Gönen, ESOGÜ'nün sanayi, kamu ve sivil toplum kuruluşları ile paydaş olarak faaliyetler yürütmeye devam edeceğini de sözlerine ekledi.
Gonen, ESOGÜ'nün industrial, governmental and non-governmental organizations and will continue to conduct activities as a stakeholder, he added.
Kaynak: haber3.com
Türkiye'de sanayicilere ve bazı STK'lar aracılığıyla bölgesel olarak yapmış oldukları kredi çalışmalarına bugün bizleri de paydaş ettiler.
Turkish industrialists and some NGOs have made ​​through their credit the work of regional stakeholders have in us today.
Kaynak: haberler.com
Proje Yarışması ve Bilim Şenliği çalışmaları kapsamında 26 Şubat 2013 tarihinde il müdürümüzün başkanlığında paydaş kuruluş temsilcileriyle ikinci toplantı yapılmıştır.
Competition within the scope of the project and the Science Fair on February 26, 2013 with representatives of provincial Manager of our second meeting was held under the chairmanship stakeholder organizations.
Kaynak: haber3.com
Kıyı tesislerinde çalışan personelin zorunlu eğitim ihtiyaçlarının giderilmesi için kıyı tesisi ve diğer paydaş organizasyonlarda çalışan personel için örnek eğitim faaliyetleri düzenlenecek.
Off-shore coastal resort facilities for meeting the needs of employees and other stakeholders of compulsory education organizations organized training activities for the staff sample.
Kaynak: hurriyet.com.tr
Kara Ev, (İngilizce orijinal adı: Black House) Stephen King ve Peter Straub 'un paydaş romanıdır. Jack Sawyer adındaki çocuğun, hasta
Kaynak: Kara Ev
proletarya"), başlangıçta Karl Marx ve Friedrich Engels tarafından ikinci ünlü paydaş çalışımları Alman İdeolojisi `nde (1854 ) icat edilen terim.
Kaynak: Lümpen proletarya
Komünizmin ABC'si adlı paydaş kitabı yazdı. Sosyalizm 'e geçiş sürecinde bir ekonominin dinamiğini anlatan Yeni Ekonomi adlı denemeyi yazdı.
Kaynak: Yevgeniy Preobrajenskiy

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.