Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

pervasızca ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

pervasızca anlamı
zf. (perva:sızca) Pervasız bir biçimde, çekinmeden, sakınmadan, pervasızcasına, bodoslama (II): "Onlar, iskemlelerine pervasızca kurulur ve etrafa sıkılmadan bakarlar." -B. R. Eyuboğlu.

"pervasızca" için örnek kullanımlar

Bunun üzerine, öğrenci grubu kamu görevlisi olan güvenlik görevlilerimize pervasızca vurmaya başlamışlardır.
On top of that, a group of students from security officers are public officers began hitting him recklessly.
Kaynak: haberler.com
Yargı kararlarına ve Yasalara uymayarak tüketicileri pervasızca soymaya devam eden bankaları neden uyarmıyorsunuz?
Reckless failure to comply with the law, judicial decisions and the consumers who continue to rob banks uyarmıyorsunuz why?
Kaynak: timeturk.com
CIA'in gerektiğinde Hollywood'u nasıl kullandığını pervasızca açık eden Argo, ABD'nin kültürel faaliyetleri artık örtülü şekilde destekleme politikasına son verdiğini gösteriyor.
How do I use the CIA's blatantly obvious that Hollywood needed Argo, implicitly supporting the policy of the United States now show that cultural activities.
Kaynak: sabah.com.tr
küfürlerin bile pervasızca kullanıldığı göz önüne alındığında ABD'de bile sansür'ün 50 yılda nereden nereya geldiği hakkında bir fikir edinilebilir.
Kaynak: Güneş de Doğar (film)
isyan etmesi ihtimali gözönüne alınarak, aleyhtarlarının iftiralarına inanılmış ve pervasızca tahriratları da bu ihtimali kuvvetlendirmiştir.
Kaynak: Rusçuklu Çelebizade Şerif Hasan Paşa
Üç yıl boyunca Sırplar uluslararası hiçbir konvansiyona kulak asmayarak insanlık dışı uygulamalarını pervasızca sergilediler.
Kaynak: Bosna Savaşı
Gece boyunca Almanlar da dahil herkese pervasızca davranırken adeta kendisine hiçbir şey olmayacağından emindir. Yaşadıklarının her
Kaynak: Paris Yolculuğu
Zuniga Carmen'e buna karşı diyeceği olup olmadığını sorunca Carmen pervasızca bir şarkıya başlar ("Tra la la"). Zuniga bir tutuklama
Kaynak: Carmen
ettiklerini bildirdiler… onların bu jestine rağmen birçok gazete, pervasızca bu olaydan yararlanmak amacıyla, sadece beslenme şeklimize odaklandı.
Kaynak: Uruguay Hava Kuvvetleri'nin 571 sefer sayılı uçuşu

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.