Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

pirzola ne demek?

 - 4 sözlük, 4 sonuç.

BSTS / Besin Hijyeni ve Teknolojisi Terimleri Sözlüğü

pirzola anlamı İtl. brisiola
1. Kasaplık hayvanlarda sırt omurlarının iki yanındaki bölge. 2. Bu bölgeden dilimler durumunda çıkarılan kemikli et parçası, kotlet.

Güncel Türkçe Sözlük

pirzola anlamı
is. (pi'rzola) 1. Kasaplık hayvanda omurganın iki yanındaki bölge: Koyun pirzolası. Kuzu pirzolası. Sığır pirzolası. 2. Bu bölgeden dilimler hâlinde çıkarılan kemikli et parçası, kotlet: "Ardiyelerin arkasındaki bahçede pirzolalar pişer..." -S. F. Abasıyanık.

Türkçe - İngilizce

pirzola anlamı
isim
1) rib
2) chop
3) cutlet
4) rib roast

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

pirzola anlamı İt..brisiola
1. Kasaplık hayvanda omurganın iki yanındaki bölge. 2. Bu bölgeden dilimler durumunda çıkarılan kemikli et parçası, kotlet: § "Semahat'in vaad ettiği canlı et lezzetinin hayaliyle tabağındaki pirzola kokusunun tadını birbirine karıştırarak, neşeli ve mesut, yemeğini yiyor." -Peyami Safa, Şimşek, 52. § "Akşam kendisini pirzolalar, biftekler, filetolar ile taam etmiş kadar bahtiyar addeyleyip..." -Ahmet Midhat Efendi, Karnaval, 263. § "… piliçli pilav, pirzola, tas kebabı, orman kebabı…" -Ahmet Rasim, Şehir Mektupları, 55. § "Hayır Sıtkı Bey olmaz, madensuyu getirsin bana, madensuyu ama Kuzuluk olacak, başkasını istemem: Izgara bir şey, iki kalem pirzola, biraz yoğurt." Attila İlhan, Kurtlar Sofrası, 380. 3. Tencere kebabı: § "pirzola: Tencere kebabı." -Ahmet Vefik Paşa, Lehçe-i Osmani.

pirzola eş anlamlısı

kotlet
is. Pirzola.

"pirzola" için örnek kullanımlar

Pirzola, koyun veya dana etlerinin kaburga kısmına bitişik olarak kesilen et parçalarına verilen addır. En yaygın pirzola çeşidi kuzu
Kaynak: Pirzola
"Kasap tepsisi" lezzet bakımından emsali bulunmaz bir pirzola ağırlı kebap idi. Arkasından karpuzu da keserlerdi.. Tepsinin başındaki
Kaynak: İskilip tepsi kebabı
armut pekmezi ,toğga çorbası,keşkek,sebzeli bulgur pilavı,pirzola(Türkiye'de en lezzetli pirzola çamiçi yaylasında ve ya kayaboğazında yapılır.
Kaynak: Calca, Niksar
Kuzu etinin sadece pirzola eti ayrıldıktan sonra, geri kalan her yeri bir meşe kütüğü üzerinde satırla vurarak kıymanın biraz irisi haline
Kaynak: Satır köfte
Örneğin önce ocak üzerinde dış yüzeyi kahverengileştirildikten sonra fırında pişirilen biftek ve pirzola veya meyveli alt-üst keki gibi.
Kaynak: Dökme demir
Sam çok oburdur, o eti(kızarmış tavuk, Jambon, pastırma, biftek ve pirzola) sever. O, 1. sezonda 13, 2. sezonda 14, 3. sezonda 15 ve 4.
Kaynak: İCarly
Ayrıca Bursa kebabı , Adana kebabı ,Urfa kebabı , ve pirzola da çok yaygındır. Köfteler kıyma nın ekmek içi, soğan ve çeşitli baharat
Kaynak: Türk mutfağı
Yöresel yemekleri; gavur aşı, içli köfte, özellikle pirzola kebabı'ır. Nüfus ! : colspan 2 | Yıllara göre köy nüfus verileri |
Kaynak: Kuytucak, Kozan
Yemekleri pirzola, kavurma ve arabaşı çorbasıdır. Coğrafya: Karaman merkezine 30 km uzaklıktadır. Sertavul geçidine çok yakındır.
Kaynak: Medreselik, Karaman
Bunlar arasında jambon (but), bacon (pastırma), tenderloin (bonfile ), chop (pirzola ), ribs (kaburga ) en bilinenleridir.
Kaynak: Domuz eti

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.