Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

psikosomatik ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

BSTS / Patoloji Terimleri Sözlüğü

psikosomatik anlamı İng. psychosomatic
1. Ruh ve beden arasındaki ilişkiyle ilgili olan. 2. Zihni ve ruhsal etmenlerin vücut işlevlerini etkilemesiyle ortaya çıkan.

Türkçe - İngilizce

psikosomatik anlamı
sıfat
1) psychosomatic

"psikosomatik" için örnek kullanımlar

Özelliklede psikosomatik sıkıntıların birebir ilacı bence.
I think that the problems of psychosomatic medicine, especially one to one.
Kaynak: yeniasir.com.tr
Kontrolün dışarıda olduğuna inanıyorsanız yani kendinizi kontrol edemiyorsanız kaygı, stres, gerilim, psikosomatik hastalıklar hayatınızda sıklıkla olacaktır.
Believe it is out of control, so you can not control yourself, anxiety, stress, tension, psychosomatic diseases is often in your life.
Kaynak: saglik.milliyet.com.tr
Öğrenciler kendilerini, aşağılanmış, tehdit edilmiş, reddedilmiş hissetmekte ve daha fazla içe kapanmakta ya da psikosomatik düzeye varan tepkiler göstermektedir.
The students themselves, humiliated, threatened, rejected, feel and level up to more psychosomatic reactions, or shows inward closing.
Kaynak: blog.milliyet.com.tr
nedenlerle ortaya çıkan ve deri de kızarıklık, şişme, veziküller , kaşıntı gibi belirtilerle görülen daha çok psikosomatik nedenli deri hastalığı.
Kaynak: Egzama
Otojenik eğitim stres ve psikosomatik bozukluklarda yardımcı bir yöntem olarak kullanılabilmektedir. Nedir : Otojenik eğitim sempatik ve
Kaynak: Otojenik eğitim
bozuklukları, geçici kişilik değişimi ve günlük hafıza kaybı, çeşitli sistemlere ait psikosomatik şikayetlerle belirgin psikonevroz bozukluk.
Kaynak: Histeri
araştırmacısı olarak ziyaretçi profesör ünvanıyla bulunmuş ve transkültürel psikiyatri ve psikosomatik tıp alanında araştırmalar yapmıştır.
Kaynak: Kemal Sayar
Dianetik, insan davranışı ve psikosomatik hastalıklarla ilgili sorunları açıklığa kavuşturan birbirleriyle bağlantılı aksiyomlar
Kaynak: Dianetik
Viyana'ya döndüğünde kriz öncesi kriz diye tanımlanan çeşitli psikosomatik reaksiyonlar göstermeye başlamıştı, kalp bölgesinde lokalize
Kaynak: Libido
Bu kavramların dışında, eserde medikal psikoloji ve bilişsel psikoloji ve terapi de konu edilmekte, psikofizyoloji ve psikosomatik tıbba
Kaynak: Ahmed bin Sehl el-Belhî
Bunlar çoğu psikosomatik rahatsızlıkların da gelişmesine neden olan otonom sinir sistemi nin kontrolü yoluyla gerçekleşmektedir."
Kaynak: Swami Rama
Diğer olası sebeplerin aşırı temizlik ve sağlık standardlarının bağırsak florası üzerindeki etkisi, psikosomatik faktörler veya
Kaynak: Crohn hastalığı
ifade edilirken, bazı araştırmaların hastaların psikosomatik olarak tedavilerinin hızlandığına dair kanıtlar bulduklarına dikkat çekilmektedir.
Kaynak: Alternatif tıp
Şamanın transı kendine özgüdür; şamanik trans , gözlemlenen psikosomatik fenomenler bakımından diğer trans türlerinden ayrılır, şaman
Kaynak: Rüya
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.