Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

rapsodi ne demek?

 - 4 sözlük, 4 sonuç.

BSTS / Yazın Terimleri Sözlüğü

rapsodi anlamı Fr. rapsodie
İçinde, Homeros'tan parça bulunan türkü ya da koşuk. bakınız» rapsot.

Güncel Türkçe Sözlük

rapsodi anlamı
is. müz. 1. İçinde, Homeros'un şiirlerindeki olaylardan birini işleyen şarkı veya parça. 2. Genellikle halk türkülerinden ve millî ezgilerden oluşturulmuş müzik eseri: Liszt'in Macar rapsodileri.

Türkçe - İngilizce

rapsodi anlamı
isim
1) rhapsody
sıfat
1) rhapsodic
2) rhapsodical

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

rapsodi anlamı Fr.rhapsodie
1.İçinde, Homeros'un şiirlerindeki olaylardan birini işleyen şarkı veya parça. § "Ne var ki, şanson dö jestlerin de, jonglörlerin de Eski Yunan'da benzerleri vardı: rapsodiler ve rapsotlar." -Cemil Meriç, Kırk Ambar, 159. 2. Millî veya mahallî konulardan esinlenerek oluşturulmuş müzik eseri: § "Piyanoda List'in ikinci rapsodisi çalınıyordu." -Ruşen Eşref Ünaydın, Hatıralar I, 90.

"rapsodi" için örnek kullanımlar

kültürlerde terimler (Aşık , ozan , kapsamı, rapsodi, udgata, griot, Aashiq) veya herhangi bir şair, özellikle ünlü olanları ile karşılaştırılabilir.
Kaynak: Bard
Orkestra eserleri : In a summer garden, rapsodi , 1908; Dans rapsodi no. 1, 1908; Kucuk bir orkestra icin 2 parca: On hearing the first cuckoo
Kaynak: Frederick Delius
1882de İşapanya'ya yaptığı seyahat "Espana" adlı orkestralı rapsodi eserine ilham sağladı. Hazırladığı Gwendoline ve Le roi malgré lui
Kaynak: Emmanuel Chabrier
Taras Bulba (rapsodi): Rapsodi. Nikolay Gogol romanından esinlenme (1915 -1918 ) Dunaj (Tuna) Senfonisi(1923-25) Sinfonietta (1926 )
Kaynak: Leoš Janáček

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.