Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

redingot ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

redingot anlamı
is. Arkası yırtmaçlı, etekleri uzun, çift sıra düğmeli, resmî erkek ceketi: "Yahya Kemal'in redingotu biraz tozlanmıştı. Şosonları gümüş rengiydi." -A. Ağaoğlu.

Türkçe - İngilizce

redingot anlamı
isim
1) frock
2) frock coat
3) prince Albert

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

redingot anlamı Fr.redingote
Arkası yırtmaçlı, etekleri uzun, çift sıra düğmeli, resmî erkek ceketi: § "Kibar, ağırbaşlı, uzun fesli, temiz, kıvrak bıyıklı, redingotlu, dik yakalı avukatlar aldı." -Ahmet Hamdi Tanpınar, Mahur Beste, 122. § "Ve fart-ı inhinadan redingotun kuyrukları o kadar açılmış ve yere sürüklenmişti ki..." -Peyami Safa, Din, İnkılap, İrtica, 149. § "Uzun kıranta sakallı, siyah redingotlu..." -Ruşen Eşref Ünaydın, Diyorlar Ki, 33. § "Cevval siluetleri yerine, şimdi, siyah redingotlu ve çoğu kırçıl sakallı birtakım bürokratların ürkek, bezgin ve silik gölgeleri kaim olmuştu." -Yakup Kadri Karaosmanoğlu, Bir Sürgün, 68. § "Kır, sansara benzeyen çehresi tüysüz, gözlerinde camları muhaddeb gözlük olduğu gibi çenesine kadar iliklenmiş bir redingotun arkasında..." -Sami Paşazade Sezai, Bütün Eserleri II, 218. § "Kimi redingotlu, kimi şalvarlı." -Adalet Ağaoğlu, Gece Hayatım, 45. § "Gözlüğümü düzelteyim, retingotumu giyeyim." -Ahmet Rasim, Muharrir Bu Ya, 23. § "Redingotlu adamlarla dolu olan odanın eşyası bir kanepe…" -Necip Fazıl Kısakürek, Sultan Vahidüddin, 75. § "Erkeklerin elbise dolaplarında bir silindir şapka ve yakasını güve yemiş bir redingot kilitlidir." -Nazım Hikmet Ran, Yeşil Elmalar, 127. § "Redingot ve kravat kiralar gibi araba kiraladın ha?" -Orhan Pamuk, Cevdet Bey ve Oğulları, 27.

"redingot" için örnek kullanımlar

Cemil Bey'i üçüncü kez romana sokarken değişen İstanbul 'u anlatmak için “redingot” tan bahseder ki bu da Kiralık Konak romanının
Kaynak: Hep O Şarkı

Yakın Kelimeler

(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.