Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

sahiplik ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

BSTS / Bilgisayar Terimleri Karşılıklar Kılavuzu

sahiplik anlamı
bakınız» iyelik

Güncel Türkçe Sözlük

sahiplik, -ği anlamı
is. 1. Sahip olma durumu: "Bu çocuğun sahipliği biraz da benim üstüme, anası değil miyim?" -E. Işınsu. 2. Kendisinin olan bir şeyi yasa çerçevesi içinde dilediği gibi kullanabilme hakkını taşıma durumu, iyelik.

Türkçe - İngilizce

sahiplik anlamı
isim
1) ownership
2) possession
3) title
4) mastership
5) dominion
sıfat
1) possessive
2) possessory

sahiplik eş anlamlısı

iyelik
is. Kendisinin olan bir şeyi yasa çerçevesi içinde istediği gibi kullanabilme hakkını taşıma durumu, sahiplik, mülkiyet.

"sahiplik" için örnek kullanımlar

Arsa eğer kamu arazisiyse sahiplik şartı aranmıyor.
Land ownership requirement if the public arazisiyse necessary.
Kaynak: bursadabugun.com
Eğer arsa TOKİ veya İller Bankası adına tahsis edilmiş kamu arazisiyse 'sahiplik' şartı aranmayacak.
If the land has been allocated to the Bank of Provinces TOKI or public arazisiyse 'ownership' condition will not be searched.
Kaynak: hurriyet.com.tr
Altimo, uzlaşmazlığının nihai çözümü ile genel kurulda yönetim kurulunun şirketin sahiplik yapısını adil bir şekilde yansıtmasını beklediğini vurguladı.
Altimo, the final solution intransigence of the ownership structure of the company's board of directors and the general meeting stressed that he expects a fair presentation.
Kaynak: ntvmsnbc.com
İyelik ekleri veya sahiplik ekleri, isim lere ve isim görevinde kullanılan sözcüklere eklenerek kime veya neye ait olduğunu bildiren ekler
Kaynak: İyelik eki
İsim tamlaması; aralarında anlamca ilgi bulunan, biri diğerini iyelik (sahiplik) yönünden bütünleyen -en az- iki farklı isim den meydana
Kaynak: İsim tamlaması
Kuruluş çalışmaları, sahiplik ve ilk sayının parasını ödeme ve yönetme işini Ahmet Yıldız ve Barbara Maria Kuhn birlikte yaptı.
Kaynak: Edebiyat ve Eleştiri (dergi)
daha sonlaları adı geçen köy ve komşu köyler Hüseyin ağanın eline geçmiş ve uzun zaman Zévik hezara kaniyanaso maral köylerine sahiplik
Kaynak: Ortayayla, Erciş
Oldukça sorunlu bir kavramdır zira bu kavram üzerine kafa yormak için, müelliflik, orijinal, sahiplik üzerine de kafa yormak gerekmektedir
Kaynak: Temellük
belirtmiştir: Töz , nicelik , nitelik , yer , zaman , durum , sahiplik , etki , edilgi , bağıntı Aristotales'in ortaya koyduğu kategorilerdir.
Kaynak: Kategori
ler, kendi dinlerince haram olmadığı için bu tip mallara sahip olabilir, sahiplik ilan edebilir ve bu onların hukuken meşru malları sayılır.
Kaynak: Umirna bi terkihim ve mâ yedînûn
Başarılı bir sanayi limanı olduğu 1900'lerin başından beri tarihi kalıntılarının zenginliğine sahiplik etmektedir. Tuğladan yapılma büyük
Kaynak: Porthgain
süreçte belirli bir hükümeti olmayan ve bu durum karşısında merkezi yapılanma gibi yetkili organlara sahiplik göstermeyen bir yapıya bürünmüştür.
Kaynak: Somali İç Savaşı (2006)
Öz-Sahiplik: John Locke 'un “öz-sahiplik” düşüncesinin liberalizmin temellerinden olduğuna kuşku yoktur. Öz-sahiplik düşüncesini Matt
Kaynak: Liberalizm
vakfın mütevellisi olan (torunlarından) Aslıer Ailesi tarafından, sahiplik ve imtiyaz hakları Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne devredilmiştir.
Kaynak: Zağanos Paşa
olan Büyük Usutu, Svaziland 'ın en alçak noktasına (deniz seviyesinden 21 metre üstte) sahiplik eder ve 'beyaz su raftingi' ismiyle bilinir.
Kaynak: Maputo Irmağı
Oyun içerisindeki nesnelerin aşırı ticaretini önlemek için bir sahiplik sistemi (binding) de mevcuttur. Yaygın olmayan ve daha iyi
Kaynak: World of Warcraft
Etimoloji: Anne ve sahiplik anlamları içerir. Türklerde bazı boylarda kutsal olarak kabul edilen inek kelimesi ile aynı kökten türemiştir.
Kaynak: İnehsit
Terokkar Forest (Level 62-65) : sahiplik etmektedir. Shattrath'ta The Scryers ve The Aldor olarak birbirine düşman iki faction bulunur.
Kaynak: Outland
Büyük erkek kardeş anlamı veya sahiplik ifade eder. Beyazlık içeriğini de barındırır. Moğolca ve Tunguz dillerinde de geçmişte ve
Kaynak: Aha

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.