Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

sari ne demek?

 - 3 sözlük, 5 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

sari anlamı
is. 1. Hint kadınlarına özgü giysi. 2. Bu giysinin yapıldığı kumaş: "Sari denir kumaşa bürünen, ayağı bilezikli ve burunları incili veya mücevherli kadınlar..." -F. R. Atay.
sâri anlamı
sf. (sa:ri:) esk. 1. Başkasına geçen, geçici. 2. Bulaşıcı, bulaşık (hastalık).

Türkçe - İngilizce

sari anlamı
isim
1) sari
2) saree

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

sari anlamı
Yana : Kemandan sari canım sağ olsun.

-Bitlis

sari anlamı
Sarı

Artvin Yusufeli Uşhum köyü

sari eş anlamlısı

geçici
sf. 1. Çok sürmeyen: "Bunu evvela gençliğe mahsus geçici bir heves zannettim." -P. Safa. 2. Kısa ve belli bir süre için olan, muvakkat, palyatif, kalıcı karşıtı: "Eğer yazmaktan para ve ün gibi iki geçici kıymet ve zevk elde edemezsem acaba yazı yazar mıydım?" -H. E. Adıvar. 3. Bulaşan, bulaşıcı. 4. is. Yaya, yoldan veya karşıdan karşıya geçen kimse, yolcu: "Onları sokakta gördüğünüz zaman adi bir geçiciden farklı bulmazsınız, sanırsınız ki bir yazıcı ticarethanesine gidiyor." -C. Şehabettin.

"sari" için örnek kullanımlar

CEV'indirin bizi SARI melekler.
CEV'indirin YELLOW us angels.
Kaynak: aksam.com.tr
SARI lacivertlilerde 2.
2 Yellow & Navy
Kaynak: hurriyet.com.tr
SARI lacivertlilerin teknik direktörü, maç sonunda söylediği sözlerin aksine Samandıra'da maçı tekrar izleyince hakemle ilgili sıkıntılarını paylaştı.
Yellow & Navy technical director, said at the end of the match contrary to the words Samandira Watching the game again shared his frustrations about the referees.
Kaynak: hurriyet.com.tr
Polenta kalin veya ince sekilde cekilmis sari veya beyaz mısır unu ndan yapilan bir yemek malzemesidir. Ayrica Italya'nin kuzeyi,
Kaynak: Polenta
Ayrica sari sayfali not defteri ve bilgisayar ekraninda sari renkli arka fon pek iyi bir fikir degildir; beyninizi uyararak konsantrasyonu
Kaynak: Renklerin anlamları

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.