Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

savruk ne demek?

 - 3 sözlük, 4 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

savruk anlamı
sf. 1. Aklını işine vermeyen, dikkatsiz. 2. Yersiz para harcayan, tutumsuz. 3. Düzensiz, dağınık: "Tavırları şiir gibi ahenktar olan Leyla, ev hayatında ne kadar savruk, güler yüzü ne kadar abustu." -R. N. Güntekin.

Türkçe - İngilizce

savruk anlamı
sıfat
1) untidy

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

savruk anlamı
Çiftleşmek isteyen koyun, keçi.

*Eğridir -Isparta
Güvere *Silifke -İçel

savruk anlamı
Çoğunlukla koyun ve keçilerde çiftleşmek isteyen dişi hayvan.

Tosmurlu, Arkarası, Tozara, Afşar *Silifke İçel
Patlangıç *Fethiye Muğla

savruk eş anlamlısı

dağınık
sf. 1. Geniş bir alana yayılmış olan. 2. Bir arada olmayan, birbiriyle bağlantısız. 3. Düzeni bozuk, düzensiz, karışık: "Kadın yatağın içinde saçları dağınık, dimdik oturuyordu." -P. Safa. 4. Hoş görünmeyen, uyumsuz: "Bağırarak konuşmaktan hoşlanmaz, dağınık kıyafetle, kocasına bile görünmez bir kadın." -M. Ş. Esendal. 5. mec. Düşüncelerini toparlayamayan: Şu anda kafam çok dağınık.
dikkatsiz
sf. İşinde dikkatli davranmayan, dalgın, savruk, özensiz: "İnsan tanımayan dalgın, dikkatsiz biletçi de kötüdür." -R. H. Karay.
düzensiz
sf. 1. Düzeni olmayan veya düzeni bozuk, karışık, tertipsiz, intizamsız, gayrimuntazam: "Parasız, arkadaşsız, huzursuz, düzensiz, yan aç yarı tok bir yaşam sürdürüyorduk." -A. Kutlu. 2. Sistemsiz.
tutumsuz
sf. Aşırı harcamalar yapan, savurgan, müsrif.

"savruk" için örnek kullanımlar

Maça baktığımızda iki takımın da dağınık, kontrolsuz ve savruk oyun anlayışından sıkıldığımızı söylemeliyiz..
Looking at the match both teams messy, uncontrolled and careless concept of the game say bored ..
Kaynak: skorer.milliyet.com.tr
Ayrıca Galatasaray'ın göbekteki savunmacıları Semih ve Dany her an takımın başını yakan bir hata yapabilecek kadar dengesiz ve savruk oyuncular.
In addition, the hub of Galatasaray Semih defenders and the team's head at any moment Dany unstable and careless enough to make a mistake-burning players.
Kaynak: evrensel.net
Ligdeki savruk, sarsak, kırılgan ve kısır görüntüsünden biraz olsun uzaklaşan Fenerbahçe, Avrupa arenasında çok önemli bir sınava çıkıyor.
League in the careless, clumsy, fragile and a little bit away from the vicious image Fenerbahce, an exam is very important in the European arena.
Kaynak: fanatik.com.tr
Sedareti sırasında Sultan İbrahim kadınlara düşkündü ve paraya çok düşkün olan cariyeler dolayısiyla büyük savruk haracamalar yapmaya devam
Kaynak: Hezarpare Ahmed Paşa
Yazım dili ise önceki Abasıyanık kitaplarına göre son derece savruk ve özensizdir. Birçok cümle yanlışı da bulundurur. Kaynakça
Kaynak: Havada Bulut
şifresini kıran İngiliz ekibinin beyni olan Alan Turing, zor, savruk kişiliğinin yanında eşcinselliği yüzünden trajik bir yaşam kahramanıdır.
Kaynak: Sonsuz Döngü (oyun)
Tiberius Konstantin'in savruk politikasına da kaynak sağlamıştır. II. Justin daha yaşamakta iken ve II. Tiberius sadece ortak imparator ve
Kaynak: II. Tiberius Konstantin
Abasıyanık'a gelen en önemli eleştirilerden biri de dilinin savruk olduğu yönündedir Bu yanlışların sanıldığından daha az olduğunu Fethi
Kaynak: Sarnıç (kitap)
Abasıyanık'a gelen en önemli eleştirilerden biri de dilinin savruk olduğu yönündedir Bu yanlışların sanıldığından daha az olduğunu Fethi
Kaynak: Semaver (kitap)
Asker bir babanın kızı olan Emilia Galotti'ye delice âşık olan savruk Prens, entrikacı adamı zalim Marinelli sayesinde kızı ele geçirecek,
Kaynak: Emilia Galotti

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.